поло 1.4 тди проблем с трета скорост-РЕШЕН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

поло 1.4 тди проблем с трета скорост-РЕШЕН

Мнениеот edmunddo » Сря 05 дек 2012 19:10

Колеги помагайте.Вчера купих на жената Поло 1.4 тди 2001 6Н2.При огледа нямаше никакви проблеми.Купих го и след регистрацията вчера и днес имам над 70-80км градско из Варна,никакви проблеми.Проблема излезе преди малко точно като се прибирах.Трета скорост отказа да влиза,изхърква връщам на свободна пак вкарвам изхърква и пак изплюва лоста.Изкарах я на крайезерния път първа втора трета всичко е наред,обърнах и пак не ще да влиза,като натискам лоста напред отпускам леко съединителя изхърква и влиза.Моля ви ако някой има идея какво може да е да сподели.С две думи третата веднъж влиза веднъж не и това стана изведнъж
П.П. Сменил съм няколко голфа и на всичките само съм наливал гориво
Предварително благодаря

Последна промяна от edmunddo на Пон 10 дек 2012 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
martin_2003
Автомобил: POLO
Двигател: AGR

Re: поло 1.4 тди проблем с трета скорост

Мнениеот martin_2003 » Пет 07 дек 2012 9:54

Здр.колега според мен е синхронизатора на 3-та, от втора на трета пробвай с двойно амбриране или от четвърта на трета с междинна газ, ако влиза значи е синхронизатор.Успех и дано проблема да е малък.

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Пет 07 дек 2012 15:09

Не колега първо пробвах по този начин,но пак е същото и ми направи впечатление,че зависи как подвеждаш лоста към третата и така влиза или не.Взех да се съмнявам,че проблема е в жилата.Понеделник сме на доктор да си каже диагнозата и ще пиша

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Пет 07 дек 2012 20:43

И аз съм се насочил към такова Polo и знам, че най-големия им проблем е скоростната кутия, така че ти препоръчвам да поразровиш интернет, предполагам ще намериш други хора с такъв проблем...

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Пон 10 дек 2012 19:30

Проблема е решен.Някой умник е пипал жилата за да прави нещо и после не ги е регулирал.Днес майстора ми ги пипна и реши проблема за 10мин.Утре ще сменим и маслото на кутията,защото като видях маслото в мотора как е станало на грес не искам да си представям какво е в кутията :mrgreen:

Върни се в “Дизелови агрегати”