Октавия 2 1,9 TDI интересни ефекти с тоците
-
- Автомобил:
- Двигател:
Октавия 2 1,9 TDI интересни ефекти с тоците
Привет,колеги!От 4 месеца карам Октавия 2 1,9 TDI.Като цяло съм много доволен,но отскоро ми прави впечатление,че при промяна на оборотите (900-1300) ми премигват фаровете,дисплея дори и лампата в купето.Има и някакво потропване-като се пусне парното(не знам има ли връзка)Едва доловимо е,но дразни.Акумулатора е сменян скоро.Пали от четвърт.Забелязвам го сега,тъй като зимата има по-висока консумация.Ако може да ме ориентирате горе-долу какво ще се сменя!Благодаря предварително и се извинявам че ви занимавам със Шкоди 

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Интересни ефекти с тоците на колата (О2 1,9 TDI)
Най-вероятно реле рагулатора на алтернатора ще сменяш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи смених реле-регулатора(оказа се че няма нужда),двете лагерчета,диодния блок е без забележки,дори и някакви кабели сменя майстора(от нямане накъде)-и в крайна сметка никакъв ефект...Чудя се да се занимавам ли или да си я карам така...Миналия петък я карах в ЕТ Пловдив и там ми препорчаха да сменя реле-рег...Ремонта иначе го правих при "kasapina",който още в началото ме предупреждаваше че не е сигурен че там е проблема.Но аз съм си твърдоглав
Иначе Жоро(kasapina) няма грешка.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Погледни кабела на масата от акумулатора към блока как е. Виж и дебелия кабел плюсовия от динамото до акумулатора ( той мисля отива първо в стартера и оттам в акуто,
да не се бъркам нещо ) погледни му как е.Ако трябва зачистваш и стягаш наново.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сменени са тези кабели(не че имаше нужда).Тъп филм се получава общо взето...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Сякаш за кратко се включва някакъв консуматор ( и то явно не е толкова слаб,щом се "усеща" и примигва).Въпроса е обаче кой ?! Щом вс. останало е наред
Или обратната връзка към динамото е неточна и релето не може да "прецени" заряда на акуто и оттам да са колебанията 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Октавия 2 1,9 TDI интересни ефекти с тоците
Сега като се поразрових из шкода форума виждам че миналата година е имало колеги със същите проблеми,сменял е един реле-регулатор(излишно) и накрая се оказва че проблема бил в някакъв датчик за сервото.При мен обаче грешка не излиза.Хидравликата наистина имам чувтството че понякога се върти по-лесно,друг път не чак толкова...
Обаче ако се предприема друг ремонт искам да съм сигурен че ще е успешен-в крайна сметка всичко има и финансова страна
.
Обаче ако се предприема друг ремонт искам да съм сигурен че ще е успешен-в крайна сметка всичко има и финансова страна

Върни се в “Дизелови агрегати”