Голф 3 ТДИ вибрации в купето
Голф 3 ТДИ вибрации в купето
Здравейте имам голф 3 ТДИ.От скоро се появиха вибрации в купето.Усеща се че идват от към генерацията,чува се все едно съм със спортно гърне(малко по-тихо де:).Сменил съм тампони на гърнетата ,не е от това.Проблема се появява различно, не е винаги,има го когато колата е под наклон и/или като е студено.Пробвал съм с натискане на задното гърне ,нещата се пооправят,което ме навежда на мисълта на тампони на мотора или мека връзка .Майстори са я гледали-тампоните са си добре,а меката връзка е здрава.Моля давайте съвети !
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Вибрации в купето -Голф 3 ТДИ
Пробвай с връзката дето влизат тръбите една в друга, тя е след меката. Там скобите гният и нещо май не стискат тръбите. Иначе аз мойта там е отрязах и сложих още една мека връка с цел да се подобри положението и да стане по добре и от преди вибрацийте ама не съм очарован, та пробай малко натегни болтовете там и виж дали ще се подобри ако се подобри е от нея.
Re: Вибрации в купето -Голф 3 ТДИ
Не е от връзките,кой тампон на мотора може да предава такава вибрация към генерацията ?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Голф 3 ТДИ вибрации в купето
Има една напречна стабилизираща греда по средата на пода - ако езичето се е изкривило от някой легнал полицай - ти е усукало и е опряло в генерацията - оттам ти предава вибрации - поне това беше при мен проблема !!! 

Гредата съм я гледал,според мен е тампон на мотора,понеже вибрациите се усещат като е студено.Въпроса е кой може да е тампона ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,и при мен имах подобен проблем и се оказа че един от трите тампона на двигателя е скъсан Golf3 TDI.
Kak го останових;
след като включа на задна и отпусна съеденителя по рязко се чува тропане
или другият начин е като отвориш капака и се опиташ да разклатиш двигателя с ръка
и по двата начина установих че имам скъсан тампон на двигателя
след подмяната всичко беше наред
Kak го останових;
след като включа на задна и отпусна съеденителя по рязко се чува тропане
или другият начин е като отвориш капака и се опиташ да разклатиш двигателя с ръка
и по двата начина установих че имам скъсан тампон на двигателя
след подмяната всичко беше наред
Сигурен съм ,че е тампон на мотора,понякога първа или задна влизат леко по-трудно.Интересното е,че тампона на скоростната кутия съм го сменял .
Върни се в “Дизелови агрегати”