поло 1.9 АЕФ скъсан пистов ремък
поло 1.9 АЕФ скъсан пистов ремък
здравейте колеги , след обширно четене във форума по проблема с обтегачи ролки и прочие имам 1 въпрос по темата става дума за поло 1.9сди АЕФ 1996г.-97г. до преди няколко дни продължавах да карам с странни и страшни звуци от към капака докато не се скъса пистовия ремък колата има сложен италиянски климатик (не фабрично) от което разбрах че идват доста от ядовете така или иначе не можах да намеря радиятор за този климатик и не работи сега след като се скъса пистовият ремък исках да ремонтирам количката сам може ли да ме посъветвате от къде да започна кое да сваля и от къде е най-одачно да се започне ремонтът и евентуално да ми помогете с това първо да разбера какъв е проблемът как да изпробвам дали ролките работят правилно при завъртане с ръка ? или ? как да разбера дали и обтегачът е заминал ? какъв размер ремък да взема за да изолирам климатика ? видях доста разногласия по този въпрос кой може да каже че е изкарал повече от година и с какъв размер ? благодаря ви предварително намерил съм и канал само чакам съвети 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скъсан пистов ремък поло 1.9 АЕФ
Провери си ролката на генератора и ролката на обтегача Г-образния шиш,ако той се клати е за смяна гумения тампон и втулките,за да го разглобиш свалят всичко отпред,от другаде не излиза,гледаш дали има съосие като сложиш ремъка и това е .Аз съм с ремък 5х1445 -хътчинсън английски пише че е 21 лв от2 години не е сменян,върти постоянно и климатика.Това е ,като смениш ролката на генератора би трябвало да се оправи тя е тресчотка и е около 120 лв.
Re: Скъсан пистов ремък поло 1.9 АЕФ
ок колега много съм ти благодарен тези дни ще направя ремонтите евентуално и ще кажа какво е станало благодаря пак за отговора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: поло 1.9 АЕФ скъсан пистов ремък
Като разглобиш всичко около шайбите направи няколко(много) подробни снимки(интересуваме как е хванат компресора на климатика), а ремъка щом искаш да караш без клима едва ли ще ти трябва с номер който ти е дал стивън джей. AEF(лукас помпа) не е SDI (са с бош помпа). За смяната или работата по тоя "шиш" се започва със сваляне на броня, фарове, мигачи. В зависимост дали ще махаш конзолата на която седи тоя "шиш" се източва и антифриза, като след акто я разхлабиш сложи съд защото има още в блока. Развиване и изместване на очиларката и стигаш до шайбите и болтовете на конзолата с лекота.
Ето линк с смоя проблем и отстраняването му, не е много като снимки но се добива представа за какво иде реч:
http://grishitu.snimka.bg/automobiles/g ... 2.26986606
п.п. Ролката на генератора можеш да я провериш като го махнеш и завъртиш същата в двете посоки на въртене с резки движения, в едната посока трябва да се върти, а в другата да не може.
Ето линк с смоя проблем и отстраняването му, не е много като снимки но се добива представа за какво иде реч:
http://grishitu.snimka.bg/automobiles/g ... 2.26986606
п.п. Ролката на генератора можеш да я провериш като го махнеш и завъртиш същата в двете посоки на въртене с резки движения, в едната посока трябва да се върти, а в другата да не може.
Последна промяна от grishitu на Съб 15 дек 2012 9:54, променено общо 1 път.
grishitu здравей поради лошото време се отказах да я ремонтирам сам , а и не съм сигурен дали ще успея мислех че ще имам канал но май няма да стане както и да е благодаря и на теб за подробния отговор но поради причината че май майстор ще я прави няма да мога да кача снимки имам още 1 въпросче ако е удобно 2ма майстори казаха че конзолата била повредена докато пък във форума в 1 от темите видях че тя няма как да се повреди възможно ли е майсторите да бъркат или наистина тя се поврежда има ли алтернативен вариянт за да не я сменям ако е повредена и струва ли си да се взима 2ра употреба благодаря ви предварително.
п.с. ако все пак нещо се обърка покрай майсторите и не се разберем ще го правя сам и ще постна снимки.
п.с. ако все пак нещо се обърка покрай майсторите и не се разберем ще го правя сам и ще постна снимки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм майстор, но от моя скромен опит в тази насока стигнах до извода, че е възможно и не е жъзможно. Като махнеш ремъка разклати обтегача и се опитай по някакъв начин да усетиш дали има някакъв луф по оста. Ако има може само втулките да са износени, но пък от това което видях на моя обтегач ако са износени до степен разбиване на отвора в конзолата ремъка ще пада постоянно или ако е направена някаква магия да седи ще има дразнещи шумове. Втулки мисля че някой беше написал накъде номер за смяна, но непопмня кой и къде. При мен първоначално мислех че са разбити и мислех да ги правя от тефлон, но се оказа че проблема е друг. Ако се взема втора употреба трябва да се гледа много внимателно, но проблема е че за да се разбере твоята в какво състояное е трябва да се смъкне което си е играчка.
п.п. номер на втулките: 028 903 310
п.п. номер на втулките: 028 903 310