:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

г3 1.9тди проблем с подгрева

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Cve7omiRCho
Автомобил:
Двигател:

г3 1.9тди проблем с подгрева

Мнениеот Cve7omiRCho » Пон 14 яну 2013 12:44

Проблема е следния, с настъпването на зимата започнах да паля трудно, с понижаването на температурите палежа стана много мъчителен. Сложих чисто нови свещи, лампата за подгрева си светваше/изгасваше както си му е реда(реленцето същи си щракаше)но никаква промяна пали си на компресия и това е.. facepalm Онзи ден ми писна вече и извадих пробната лампа, закачих и завъртях на контакт, по таблото всичко протича нормално подгрева светва изгасва за 2/3sec взависимост дали дали съм я въртял предварително на студено, релето си си бачка, но до пистата за свещите така и не идва ток :wink: Интересното в случая е,че като я запаля вече и тока идва и дефакто си пържат постоянно.. аз съм я карал така един месец така че може и вече да са си заминали :bishop Другото което забелязах, понеже там разкачах букси съм забравил да сложа тази за температурата на двигателя, но не съм обърнал внимание и става така,че като съм без датчик за темп. на мотора започва да идва ток към свещите.. въртиш контакта светва има няма 5/6 и повече sec (няма значение топъл студен, не знам защо) изгасва, спира да грее свещите, но като я запаля вече и пак започва да върви тока.. ????? Някой имал ли такъв проблем или знае някакъв разбирач във варна да ме насочи,че ми писна вече от палене в студеното.. тресенето белия пушек с промишлени количества отзад и т.н. Благодаря предваритело.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: проблем с подгрева г3 1.9тди

Мнениеот bobitur » Пон 14 яну 2013 13:50

С откачена букса на темп. датчик винаги ще има ток до свещите и то не 5-6 сек. а бая към 20-30 сек., компа отчита минус 38. Виж дали бушона е здрав, релето си цъка и при не здрав бушон. Но като се зачитам в поста ти все пак имаш ток до свещите, значи не е от бушона. И последно провери самия темп. датчик независимо, че ти отчита темп. на таблото може пак да ти е за смяна. Има много подобни теми за подгревни свещи използвай търсачката. Скоро имаше тема за подгр. свещи и виновника май беше точно темп. датчик.

Върни се в “Дизелови агрегати”