Колеги имам проблем с температурата на двигателя сменил сам термостат, датчик за температурата проверих дори дали ми отчита правилно стрелката и все същото пак ми държи температура от около 95градуса а лятото стига и стотака, о забравих колата е 1.9тди 90коня с климатроник 1995г
PS сменил съм и пресостата на климатроника
дори и по магистралата като карам със 100-120 пак държи 95-98 градуса
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Passat B4 1.9тди 90коня проблем с температурата на двигателя
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B4 1.9тди 90коня проблем с температурата на двигателя
А перките ти работят ли,другия вариянт е да ти е избила гарнитура,вдига ли ти нивото на антифриза и провери си капачката на разширителния съд ако можеш размения с друга 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Радиаторът чистен ли е някога? Понеже ако е позадръстен няма да може добре въздухът да минава между ламелите и да охлажда съдържимото (вода или антифриз). Също така ако има начин замери реалната температура близо до датчика, да не се окаже, че той лъже нещо. При такава температура трябва да се пусне първата степен на перката. Провери дали тя работи също така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако няма ваздух в системата и не надува от гарнитурата на главата,то наи-вероятно водния радиатор е затиснат,про4исти го и отван с пароструика и отватре с добавка,а наи добре е разбира се-нов,поздрави 

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, провери перката на колко градуса включва, може датчика на радиатора да се е прецакал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само калпав термостат не бе изброен сред причините.Може и той да е.Трябва да провериш кога ти отваря големия кръг.По писания "оргиналните" могат да имат такива проблеми - тоест отварят малко по късно и затварят малко по рано - държи по висока температура, а и другата им гадория е, че могат и имат склонност да останат затворени-за разлика от "ментетата".И друго начина на монтаж на термостата - имало значение как се монтира - тоест ушенцата в каква посока са.Дано да са така както е бил стария.
-
- Автомобил:
- Двигател:
batmit написа:Колега, провери перката на колко градуса включва, може датчика на радиатора да се е прецакал.
Сменил съм и този датчик. Остана ми само радиатора и водната помпа да сменя

Върни се в “Дизелови агрегати”