Здравейте колеги,
От известно време имам следният проблем:Когато тръгвам на първа скорост, след което и на втора се усещат вибрации или гъделичкане на педала на газта и съединителя. В момента, в който натисна съеденителя или газта от средата на доло това "гъделичкане" изчезва.След като вдигна оборотите вече не се усеща. На задна предавка също не се усеща.До сега ходих само един път на майстор, който ми каза че долният тампон на двигателя се е сцепил, съответно купих нов и го смени. Ефекта обаче беше нулев, но така или иначе тампона е трябвало да се смени.Не е кой знае какъв проблем( поне така си мисля) обаче е много дразнещо вече. Извинявам се предварително ако е имало такава тема, поне аз не можах да открия подобен проблем. Ще се радвам ако някой сподели мнението си. Колата е Поло 1,9 SDI - 2004 година.

Поло 1,9 SDI - 2004 Вибрация на съединителя и газта
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вибрация на съединителя и газта
При служебната кола имах подобен проблем (Fiat Doblo maxi 2008 набор).
При потегляне на по ниски обороти се получаваха едни странни вибрации (При високи обороти ефекта почти не се усещаше).
Та проблема се оказа съединител или по точно пружините на феродовия диск мисля че се казваха демферни пружини.
След смяната на съединителя всичко си заспа.
При потегляне на по ниски обороти се получаваха едни странни вибрации (При високи обороти ефекта почти не се усещаше).
Та проблема се оказа съединител или по точно пружините на феродовия диск мисля че се казваха демферни пружини.
След смяната на съединителя всичко си заспа.
Благодаря колега за мнението, вероятно следващата проверка ще е на съединителя.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За нищо
но не бързай все пак потърси и други мнения. Проблема при мен е на товарна кола което е различно. Все пак ще се радвам ако съм помогнал и малко. Успех с решаването на проблема.
Ще се радвам да споделиш след като оправиш колата

Ще се радвам да споделиш след като оправиш колата
Върни се в “Дизелови агрегати”