Пасат Б6 2005г.140к.с. бкп-Шум при натискане на съединителя
-
- Автомобил: vw passat 3c2--b6
- Двигател: BKP
Пасат Б6 2005г.140к.с. бкп-Шум при натискане на съединителя
Здравейте,имам пасат б6 2005г.140к.с. с бкп мотора.При натискане на съединителя при спряна кола нещо драска точно където отделя.Колата е на 78800км. може ли да загинал съединителя или е лагер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б6-Шум при натискане на съединителя
Съмнения за маховик, но пък е на много малко километри.
Сигурно ли е, че пробега е истински?
Питам, защото нашият е на над 165 хиляди и е произведен същата година.
Сигурно ли е, че пробега е истински?
Питам, защото нашият е на над 165 хиляди и е произведен същата година.
-
Пасата,го имам от една година(не съм го купил нов)карал съм го във VW тук в Испания и в БГ. също. Дадоха ми разпечатка по време на обслужването какво е правено по колата(не е за разказване срам ме е каква кошница направили от ФВ) и всичко си съвпада по дати и километри.А този шум изчезва след една две минути и няколко натискания на педала.Когато колата е запалена на място е добре,натискам съединителя и там където лагера почва да натиска диска се чува това стържене да го кажем.Когато загрее малко и го няма вече.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колега ако не е тайна къде си в Испания 
и я кажи по точно какво толкова са и правили на тая кола на тия километри,тя че е от първите бройки спор няма ама чак пък толкова

и я кажи по точно какво толкова са и правили на тая кола на тия километри,тя че е от първите бройки спор няма ама чак пък толкова

-
Живея в OLOT на 70 км. от JUNQUERA.А ремонтите са следните. Моторчето на чистачките,abs апарат,вакум помпа на спирачките,3 дюзи до 58000 км. надрани дръжки на корите на които аз лепнах карбоново фолио това от предишният собственик,аз е купих на 66000км.и това е от мен още една дюза,нафтовата помпа в резервоара,два тампона на носачите,и ляв шарнир. Малко ли е
Сега май и съединител се обажда и губи антифриз,за 10000км спадна до минимума не знам дали е нормално това,теч няма никъде.

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Пасат Б6 2005г.140к.с. бкп-Шум при натискане на съединителя
Описаното от тебе прилича на разбит маховик. чува се само докато двигателят е още студен ( до 2-3 минути след запалване ) и то точно в момента на отделяне на съединителя . При напълно натиснат педал до край, изчезва напълно, а при напълно отпуснат е едвам доловимо . Имаш ли разлика в звука при гасене на двигателя СЪС и БЕЗ натиснат съединител ?
Загубата на антифриз при този мотор е или от спукана глава, или от спукан охладител на ЕГР ( и двата проблема са често срещани )
Загубата на антифриз при този мотор е или от спукана глава, или от спукан охладител на ЕГР ( и двата проблема са често срещани )
Ако издава шум, само при натискане, има голяма вероятност да е само лагер помпа.
В началото моята освен че шумеше на празен ход, леко претрисаше само студена, което е от маховик. Издаваше и шум само при натискане на педала и то точно и само в момента на натискане, лагер помпата се въртеше доста по-трудно, съпоставена с новата. Сменихме всичко и нещата си дойдоха на мястото. 125000км по-късно, на празенход не шуми, поне не така както в началото, но шума при натискане пак взе да се обажда.
Общо взето, ако педала ти е мек, няма какво толкова да се косиш, дразнещо е леко, ма няма начин да и сменям съединителя на 3 години
. Сватбата е една и съща, дали ще сменяш лагер помпа или цял комплект, като труд. Вземе ли да пробоксува, тогава се стягаш за пълна смяна и така.
В началото моята освен че шумеше на празен ход, леко претрисаше само студена, което е от маховик. Издаваше и шум само при натискане на педала и то точно и само в момента на натискане, лагер помпата се въртеше доста по-трудно, съпоставена с новата. Сменихме всичко и нещата си дойдоха на мястото. 125000км по-късно, на празенход не шуми, поне не така както в началото, но шума при натискане пак взе да се обажда.
Общо взето, ако педала ти е мек, няма какво толкова да се косиш, дразнещо е леко, ма няма начин да и сменям съединителя на 3 години

- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
доста работи са сменени за тези километри,питахте къде си в Испания понеже и аз съм тук,но съм в провинция Паис Васко в град Витория далечко от теб,иначе можеше да я погледнем.
За съжаление колата ти е от първите бройки който имат доста дефекти,но какво да се прави дано за в бъдеще не ти създава повече главоболия
Колегите по горе са ти каза ли за какво става на въпрос,аз няма какво да добавя,само дано не се окаже главата спукана,че тук в Испания ще ти излезе доста солено,предполагам знаеш за какво става дума,че са луди
и най лошото,нищо не разбират 
За съжаление колата ти е от първите бройки който имат доста дефекти,но какво да се прави дано за в бъдеще не ти създава повече главоболия

Колегите по горе са ти каза ли за какво става на въпрос,аз няма какво да добавя,само дано не се окаже главата спукана,че тук в Испания ще ти излезе доста солено,предполагам знаеш за какво става дума,че са луди

-
Не намирам разлика при гасенето със и без натиснат съединител,при запалването мога да кажа 4е претриса , сега го усетих 4е когато сменям предавките от втора на трета се 4ува пак но не всеки път,и мотора се тресе мисля 4е го нямаше това тресене .А за антифриза как се разбира къде е проблема предполагам 4е с този охладител сте е по малката беля,ще съм много благодарен ако ме ''светнеш'' малко пове4е.
за антифриза - огледай също от дясната страна на двигателя - като мяхнеш кората на двигателя - гледай там където антифриза влиза в самия двигател - има една пластмаса, та около нея има о-пръстенчета които не виждаш, те са да уплътнява някъде откъм двигателя. при мен тоя опръстен се беше скъсал направо, като разяден. Смених целия шланец с нов. доколкото знам им е чест проблем на VW дизелите това. Това е значително безболезнено и лесно за проверка.
-
- Автомобил: Passat 2.0 TDI16V
Re: Пасат Б6 2005г.140к.с. бкп-Шум при натискане на съединит
А за кой маховик става въпрос?Този на съединителя или на двигателя..и за какви пари говорим?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, маховикът е един и има доста писано по въпроса. И темата е от преди повече от година.
-
карам си го така още.Шум издава само когато е по студено от 5 градуса.Лятно време нищо му няма.Отделя си перфектно сега колата е на 92 000 км.ще видим до кога ще издържи така.
Върни се в “Дизелови агрегати”