VW Венто ААZ проблем в скоростите
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Венто ААZ проблем в скоростите
Здравейте колеги.Имам VW Венто ААZ мотор.5-та скорост започна да ми "изчезва".Втулките и всички други механизми по-лостовата система са сменени.Проблема е в лоста които излиза от скоростната кутия.Той има някакъв луфт,като му помогна с ръка си намира скоростта.Някои може ли да ми каже как се разглобява този механизъм.От пред се намира жилото на съединителя.Ако се махне има една голяма гайка,от там ли да започна?Прочетох много теми,но не можах да разбера устройството му и начина на разглобяване.Благодаря ви предварително 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: VW Венто ААZ проблем в скоростите
Колега обясни малко по-точно. Когато търсиш 5-та скорост ,скоростния лост успява ли да достигне най -дясно или упира в конзолара на барчето ? Скоростния лост в свободно положение на къде е наклонен или седи посредата ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Венто ААZ проблем в скоростите
Лоста седи в правилно положение.Просто неще да отиде надясно.Когато разкача целия лостов механизъм от лоста към скоростната кутия всичко е наред.С ръка когато почна да избирам скоростите от лоста които е горе на скоростната кутия,а той се изтегля назад за 5-та скорост,той просто има някакъв луфт.Когато го разклатя 5-тата скорост си отива.Проблема е вътре в този механизъм.Тази ос някъде лагерува ли в някакви втулки.Тоест когато всичко е закачено пречката е скоростния лост да отиде надясно.Тръгне ли надясно "с налучквания" влиза лесно напред.А за сега с другите скорости всичко е редовно.Нямам виене и други звуци в скоростната кутия съединителя е наред.Пропуснах да спомена,че проблема е и на място когато не е запалена колата,и в движение.Благодаря ви 

Върни се в “Дизелови агрегати”