Каране с изключена букса на дебитомер=грешка ??

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Каране с изключена букса на дебитомер=грешка ??

Мнениеот Stivi » Сря 31 яну 2007 18:14

Имаше подобна тема скоро но не успях да я открия за да пиша в нея затова пускам тази. Та въпроса е ,днес след козметични действия в двигателния отсек включващи сваляне на филтърната кутия с майстора сме пропуснали да закачим буксата на дебитомера и маркучето на някакво вакуумче на кутията :oops: Тръгвайки си от там естествено установих че колата е като скопена и веднага се сетих какво може да е но нямаше как да спра веднага и покарах 1-2 км. След закачането на забравените неща колата си върви както трябва ,но остана да ме гложде съмнението дали компа не е записал някоя грешчица? Вашето мнение по въпроса !

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 31 яну 2007 19:03

Записал е! Това обаче по никакъв начин не пречи на автомобила да си го караш. Обади се някой ден ако имаш път към София (или потърси човек с VAG-COM в региона), ще го закачим на лаптопката и ще го нулираме, пък и това-онова може да поразгледаме. Ако всичко сега е наред - карай смело - няма страшно и няма какво да и се случи на колата. Ако па толкова не можеш да спиш от притеснения дръпни плюса на акумулатора за минута/две - ше забрави и майчиното си мляко :twisted:

Последна промяна от Rumen на Сря 31 яну 2007 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 31 яну 2007 19:04

100% е отчело грешка ! Трабва да отидеш да ти я изчистят !

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 31 яну 2007 19:09

Мисля (но не съм сигурен) че няма да се оправи с разкачане на акумулатора ("забравянето" на грешката де).

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 31 яну 2007 19:19

Бе не го плашете човека. Може да си кара с регистрирана грешка и нищо му няма. Разбира се, че е по-добре да се изчисти, защото ако настъпи друго събитие по двигателя така регистрираната грешка може да подведе диагностика и да се търгне по погрешен път за решаването на нововъзникналия проблем (не дай си боже, не му го пожелавам на колегата). Но пък той (колегата Stivi де) като си знае, че някога е забравил да закачи буксата на дебитомера - ще си казва ако му се налага да ходи насам-натам.

gr_kanev написа:Мисля (но не съм сигурен) че няма да се оправи с разкачане на акумулатора ("забравянето" на грешката де).
Зависи наистина от софтуерната версия ама 90% от тая година не помнят. Те братче позициите на стълката трябва да си препрограмираш след това (след разкачането на акумулатора), с нек'ви грешки ше се занимават. Изхожда се от принципа, че ако има дефектирал датчик дори след закачане на акумулатора и стартиране на двигателя грешката ще се регистрира наново.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 31 яну 2007 19:20

Ако само е записало грешка и тя просто си седи там не ми пречи ,като се наложи за нещо друго да я закача на кабела тогава ще я махнем :wink: Въпроса беше дали евентуално би повлияло на работата на мотора ,но доколкото разбирам няма такава вероятност.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 31 яну 2007 19:23

Stivi написа:....Въпроса беше дали евентуално би повлияло на работата на мотора ,но доколкото разбирам няма такава вероятност.
ВъоПще! И никаких и никогда! :drive смело!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 31 яну 2007 19:47

Ок,значи може да се слага катинарчето! Само да споделя че усещането като натиснах педала на газта и колата се чудеше дали да ускорява или не беше мноого гадно. Все едно като си болен и най-елементарните неща са ти трудни и се чудиш как може да е така :( А интересното е че един познат /по физиономия/ беше там и пита дали мога да го хвърля до града и като тръгнахме вика "...брей как дърпа тая кола..." та се чудех той какво ли кара като на мен ми се струваше че седим на едно място :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 31 яну 2007 20:39

само 4е грешката не се забравя;това за комфорт модула на стъклата е вярно,тои сам си припомня за 5-10минути какъв му е режима,но грешката за мотора си остава!но няма проблем и така да се кара

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 31 яну 2007 21:12

Аз веднъж като изкарах буксата на моя , колата едвам вдигаше 2000 оборота с 3 дена набиране :lol:

Потребителски аватар
pako67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pako67 » Чет 01 фев 2007 20:44

Здравей Rumen.Разбрах от темата че имаш лаптоп.Ще може ли в удобно за теб време да закачим шкодичката.Има със сигурност грешка за ниско налягане на турбото и искам да видя на коя врата е прецакан бутона.Ако искаш напиши телефон да ти звънна.Ще си платя за диагностиката.Благодаря предварително.Казвам се Пламен

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 01 фев 2007 21:29

pako67 написа:Здравей Rumen.Разбрах от темата че имаш лаптоп.Ще може ли в удобно за теб време да закачим шкодичката.Има със сигурност грешка за ниско налягане на турбото и искам да видя на коя врата е прецакан бутона.Ако искаш напиши телефон да ти звънна.Ще си платя за диагностиката.Благодаря предварително.Казвам се Пламен
Няма проблеми - ще я закачим. Има само едно условие - диагностичната ти букса да е те такава:

Изображение

Ще ти пиша на лични телефони едно-друго. Понеже естеството на работата ми е малко по-различно по принцип най-удобно ми е weekend-ите (по обяд, ранния следобед) или през седмицата но поне след 18:00. А пари ше даваш кат отворя сервиз. До тогава - здраве, добра дума, кафе, бира, лаф/моабет в приятна компания.

Върни се в “Дизелови агрегати”