Каране с изключена букса на дебитомер=грешка ??
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Каране с изключена букса на дебитомер=грешка ??
Имаше подобна тема скоро но не успях да я открия за да пиша в нея затова пускам тази. Та въпроса е ,днес след козметични действия в двигателния отсек включващи сваляне на филтърната кутия с майстора сме пропуснали да закачим буксата на дебитомера и маркучето на някакво вакуумче на кутията
Тръгвайки си от там естествено установих че колата е като скопена и веднага се сетих какво може да е но нямаше как да спра веднага и покарах 1-2 км. След закачането на забравените неща колата си върви както трябва ,но остана да ме гложде съмнението дали компа не е записал някоя грешчица? Вашето мнение по въпроса !

Записал е! Това обаче по никакъв начин не пречи на автомобила да си го караш. Обади се някой ден ако имаш път към София (или потърси човек с VAG-COM в региона), ще го закачим на лаптопката и ще го нулираме, пък и това-онова може да поразгледаме. Ако всичко сега е наред - карай смело - няма страшно и няма какво да и се случи на колата. Ако па толкова не можеш да спиш от притеснения дръпни плюса на акумулатора за минута/две - ше забрави и майчиното си мляко 

Последна промяна от Rumen на Сря 31 яну 2007 19:06, променено общо 1 път.
Бе не го плашете човека. Може да си кара с регистрирана грешка и нищо му няма. Разбира се, че е по-добре да се изчисти, защото ако настъпи друго събитие по двигателя така регистрираната грешка може да подведе диагностика и да се търгне по погрешен път за решаването на нововъзникналия проблем (не дай си боже, не му го пожелавам на колегата). Но пък той (колегата Stivi де) като си знае, че някога е забравил да закачи буксата на дебитомера - ще си казва ако му се налага да ходи насам-натам.
Зависи наистина от софтуерната версия ама 90% от тая година не помнят. Те братче позициите на стълката трябва да си препрограмираш след това (след разкачането на акумулатора), с нек'ви грешки ше се занимават. Изхожда се от принципа, че ако има дефектирал датчик дори след закачане на акумулатора и стартиране на двигателя грешката ще се регистрира наново.gr_kanev написа:Мисля (но не съм сигурен) че няма да се оправи с разкачане на акумулатора ("забравянето" на грешката де).
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ок,значи може да се слага катинарчето! Само да споделя че усещането като натиснах педала на газта и колата се чудеше дали да ускорява или не беше мноого гадно. Все едно като си болен и най-елементарните неща са ти трудни и се чудиш как може да е така
А интересното е че един познат /по физиономия/ беше там и пита дали мога да го хвърля до града и като тръгнахме вика "...брей как дърпа тая кола..." та се чудех той какво ли кара като на мен ми се струваше че седим на едно място 

Здравей Rumen.Разбрах от темата че имаш лаптоп.Ще може ли в удобно за теб време да закачим шкодичката.Има със сигурност грешка за ниско налягане на турбото и искам да видя на коя врата е прецакан бутона.Ако искаш напиши телефон да ти звънна.Ще си платя за диагностиката.Благодаря предварително.Казвам се Пламен
Няма проблеми - ще я закачим. Има само едно условие - диагностичната ти букса да е те такава:pako67 написа:Здравей Rumen.Разбрах от темата че имаш лаптоп.Ще може ли в удобно за теб време да закачим шкодичката.Има със сигурност грешка за ниско налягане на турбото и искам да видя на коя врата е прецакан бутона.Ако искаш напиши телефон да ти звънна.Ще си платя за диагностиката.Благодаря предварително.Казвам се Пламен

Ще ти пиша на лични телефони едно-друго. Понеже естеството на работата ми е малко по-различно по принцип най-удобно ми е weekend-ите (по обяд, ранния следобед) или през седмицата но поне след 18:00. А пари ше даваш кат отворя сервиз. До тогава - здраве, добра дума, кафе, бира, лаф/моабет в приятна компания.
Върни се в “Дизелови агрегати”