Здравейте колеги.
Искам да купя за жена ми Поло с двигател SDI 2000-2005г., но не зная дали имат разлика двигателите през тия години.
Ако имат разлика кой по сполучлив и кой е с денферен маховик и кой не.
Моля за подробности че от 2 дни чета различни теми във форума но не попаднах на това което ме интересува,благодаря ви предварително.
VW POLO SDI
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW POLO SDI
колега,жена ми си харесала подобно поло от една автокъща/no name/ и й дават да направи "едно кръгче" до най-близкото село,като е платила капаро 3500 кинта кеш
...впоследствие тя ми се звъни и ми казва,че полото е перфектно но не може да включи трета и пета предавка и единия от фаровете паднал от неравностите от пътя
...та добре че имало наоколо едно сеатче ибиза 1,4 tdi та доплатила още и т.н.

Тия Полота имат много куци скоростни кутии и ако е карана повечко се прецакват. Аз лично се бях насочил към Поло 6N2, но точно, защото пробвах няколко и всичките имаха проблеми със скоростите и се отказах. Не може Пасата ми на 20 години, да има 100 пъти по-добри скорости от всичките Полота които гледах. Та накрая и аз взех Ибиза...
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Може да бъркам, но мисля че последното SDI поло се произвежда точно между 2001-2005 / с 9N двигател/. За разлика между двигателите - не знам, не съм специалист, но едва ли. По принцип SDI е тип двигател който е създаден за дълго, "плавно" каране - 1.9l - 64 коня шумничък двигател, с минимум поддръжка за дългогодишно натоварване. Не деяни над 80-90 км извънградско, но за градско си е екстра. Икономичен, куче-двигател, но не е резачка. Въпрос на личен вкус е, аз го харесвам доста
Жалко че вече го няма и още по жалко че го няма над 100 кс. 

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,това е количка за жена ти:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1m3ack
виж и разхода - 3,9/100 нафтА http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10053.html
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1m3ack
виж и разхода - 3,9/100 нафтА http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10053.html
Tihon написа:Може да бъркам, но мисля че последното SDI поло се произвежда точно между 2001-2005 / с 9N двигател/. За разлика между двигателите - не знам, не съм специалист, но едва ли. По принцип SDI е тип двигател който е създаден за дълго, "плавно" каране - 1.9l - 64 коня шумничък двигател, с минимум поддръжка за дългогодишно натоварване. Не деяни над 80-90 км извънградско, но за градско си е екстра. Икономичен, куче-двигател, но не е резачка. Въпрос на личен вкус е, аз го харесвам достаЖалко че вече го няма и още по жалко че го няма над 100 кс.
Изобщо не е по-шумен в сравнение с другите тди-та,и 120км в час не е никакъв проблем за извън града.Е вярно по-мудно набира,все пак няма турбина,аааа и гори колкото тди 90кс

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
имам 105 коня PD, което го водят от шумничките дизели. Обаче сравнение със SDI 64 коня /също в семейството/ си е направо безшумно. Случвало ми се е като се движа по тясна уличка със SDIто, без да давам газ, да се включи за секунди аларма на кола покрай която минавам. И не - гърнето си е наред, просто двигателя е шумен. Свиква се разбира се, не е болка за умиране.
Колкото за извънградско със SDI - сложи си ръка на сърцето и кажи - на 120 км/ч ще тръгнеш ли да изпреварваш ТИР в двупосочен път. Tова имах предвид - да, ще ти дигне и 150 ама не става за изпреварване, все едно си със ... 64 коня са си 64 коня
На мен ми гори в София от 4,5 л лятото до преко сили 6 л зимата. В каквото и задръстване да съм бил не съм виждал над 6,5 среден разход след като се прибера. И не съм от най- кротките на шофиране, а колата е с климатик.
И последно да няма съмнение - двигателят и колата по принцип ги препоръчвам.
Колкото за извънградско със SDI - сложи си ръка на сърцето и кажи - на 120 км/ч ще тръгнеш ли да изпреварваш ТИР в двупосочен път. Tова имах предвид - да, ще ти дигне и 150 ама не става за изпреварване, все едно си със ... 64 коня са си 64 коня
На мен ми гори в София от 4,5 л лятото до преко сили 6 л зимата. В каквото и задръстване да съм бил не съм виждал над 6,5 среден разход след като се прибера. И не съм от най- кротките на шофиране, а колата е с климатик.
И последно да няма съмнение - двигателят и колата по принцип ги препоръчвам.
Върни се в “Дизелови агрегати”