Двигателя е 131PS AVF, скоростната кутия - 6-скоростна HCN.
При подаване на газ, като минава през 1600-1800 об/мин се появява доста осезаема вибрация откъм двигателя, всички пластмаси в купето дрънчат.
При поддържане на скорост в тези обороти е същото. След 1800 об/мин изчезва.
Същия (д)ефект го има на около 1400 об/мин, но по-слабо изразен.
Тампоните са добре, гледаха ги.
Да не би да е центровка ?
AVF вибрации при 1600-1800 об/мин
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
Re: Вибрации при 1600-1800 об/мин (AVF)
И при мен е абсолютно същото и аз съм с AVF мотор и не знам откъде е но не съм гледал тампоните си.Другото което може да е евентуално си мисля за меката връзка на гърнетата.И при мен след около 1900об/мин вече няма абсолютно никакви вибрации но преди това е кофти.
При мен (AVF 4motion) вибрациите бяха при 1800-2000, за съжаление се оправи след смяна на маховик и съединител.
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
А имаше ли претрисане при тръгване на 1ва преди да смениш маховик и съединител?
- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах същия проблем след смяна на маховик и съединител се оправи всичко.Но при мен беше при цедене на скорост.
mopowah написа:А имаше ли претрисане при тръгване на 1ва преди да смениш маховик и съединител?
Не, нямаше - имаше само вибрации. В сервиза като ми казаха, че трябва да сменям маховик, питах за претрисането, но ми казаха, че не е задължително. А вибрациите идвали от демпферните пружини на маховика.
- mopowah
- Двигател:
При мен вибрациите не са някакви чак толкова потресаващи, просто дрънчат пластмасите и из цялото купе някакси се усеща дискомфорт.
Дали да мисля за смяна на съединител и маховик или да покарам още така?
Все пак над 2 бона излиза процедурата, не е шега работа.
Дали да мисля за смяна на съединител и маховик или да покарам още така?
Все пак над 2 бона излиза процедурата, не е шега работа.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
И аз да кажа за мойте вибрации между 1800-2200 оборота, днес смених обтягащия механизъм на алтернатора, ролка, втулки, нов Г-образен болт и уж проблема щял да се реши с вибрациите, ама уви пак ги има. Само поне сега ролката на алтернатора "спи" като залепена за ремъка. Сега почвам да се чудя да не би да имам и аз демферен маховик. Колата е Форд Галакси, 1.9 ТДИ, 1З. Доколкото знам на 1.9 ТДИ , 1З няма демферен маховик, ама нали скоростната кутия е на Форд да не би и аз да имам такова чудо 

- mopowah
- Двигател:
Да добава, че въпросните вибрации ги има и когато даваш газ на място на свободна.
Тоест, не ми се струва, че проблема е от съединителя и/или маховика.
- Michel
- Автомобил: Passat B7 Ekofuel
- Двигател: CDGA
- Контакти:
За 1,9 ТДИ 1З провери как е аванса на ГНП то сигорно е в закъснение.Отиди при Вентоман да я погледне.
mopowah написа:Да добава, че въпросните вибрации ги има и когато даваш газ на място на свободна.

- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
Някой стигна ли до разрешаване на проблема с тези вибрации при AVF мотор.Защото аз смених маховик и комплект съединител и вибрциите пак са си там и незнам вече от какво може да е ,а не ми се експериментира напосоки след 2-та бона за съединител. 

- mopowah
- Двигател:
Все същата работа. Двигателя си вибрира доста като минава през 1800 об/мин, дори и на свободна на място.
Сякаш не е добре захванат за коша му, сякаш не е добре завинтено някое болтче, което го държи.
Все едно някакъв резонанс се получава с пластмасите в купето и не е много приятно.
Относно претрисането, което имаше при потегляне на 1-ва при студена кола, колкото и да е странно, изчезна от само себе си!
Как стана този номер, въобще не ми е ясно.
Добре че не се втурнах да сменям съединители и маховици.
(Дано изкарат още дъълго дъълго)
Сякаш не е добре захванат за коша му, сякаш не е добре завинтено някое болтче, което го държи.
Все едно някакъв резонанс се получава с пластмасите в купето и не е много приятно.
Относно претрисането, което имаше при потегляне на 1-ва при студена кола, колкото и да е странно, изчезна от само себе си!
Как стана този номер, въобще не ми е ясно.
Добре че не се втурнах да сменям съединители и маховици.
(Дано изкарат още дъълго дъълго)
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
nikolay80 написа:Някой стигна ли до разрешаване на проблема с тези вибрации при AVF мотор.Защото аз смених маховик и комплект съединител и вибрциите пак са си там и незнам вече от какво може да е ,а не ми се експериментира напосоки след 2-та бона за съединител.
Колега щеше да е по добре а и по евтино да почнеш от меката връзка.И аз съм с AVF и имам същия проблем.Момчето което ми подържа колата каза че меката връзка се разтягала и почвала да вибрира.
Върни се в “Дизелови агрегати”