Здравейте,колеги нов съм във форума искам да попитам ако някой може да ми отговори,при сменени хидравлични повдигачи на vw бора 1,9 TDI дизел 116 коня ,защо чукат сутрин при палене 4-5 секунди и след като преседи 3-4 часа,пак чукат но за по кратко време,повдигачите са ИНА маслото е castrol 5w40,дали може да е от маслото.
Моля някои ако може да ми отговори ще ви бъда много благодарен!
vw бора 1,9 TDI 116 коня - чукат повдигачите
vw бора 1,9 TDI 116 коня - чукат повдигачите
Последна промяна от jorko81 на Сря 09 яну 2013 17:16, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бора 1,9 TDI дизел 116 коня - проблем с повдигачите
При мен положението е същото без да са сменяни,но защо е така нямам отговор.Колкото по студено толкова повече време чукат.От повечето прочетени мнения това е нормално.Проблем би бил ако чукането е няколко минути.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Бора - проблем с повдигачите
А центровката на разпределителния вал гледана ли е? При мен беше мръднала малко. Като се коригира и като че ли колата заработи по меко, и аз си мислех да сменям хидр. повдигачи ама се отказах.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бора - проблем с повдигачите
Така си работят, нищо им няма.Карай спокойно.
Re: vw бора 1,9 TDI 116 коня - чукат повдигачите
При мен също изтракват при първоначално палене сутрин, за една две секунди и край.Абсолютно нормално е.С AJM 116кс съм, и CASTROL EDGE 5W40.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не мислех да го пиша ,но като стана въпрос за обезвъздушаване.МОже и да си внушавам ,но имах доста обилен теч от гарнитурата на капака,чак ми се стичаше на предпазната кора.След като я намазах със силикон теча бе спрян и като че ли по не се чуват повдигачите.Така,че огледай и ти за теч,може това да е проблема.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
То проблема не е в теча, а в нивото на маслото след това! Провери нивото и внимавай със слагането на силикон на тази гарнитура, мисля, че беше гумена, а силикон на гума....
Успех!

Успех!

Върни се в “Дизелови агрегати”