Golf 4 TDI - неприятни вибрации

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
blazerbg
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 TDI - неприятни вибрации

Мнениеот blazerbg » Чет 01 фев 2007 9:57

Здравейте,
Имам едно проблемче с голфа на баща ми 1.9 TDI PD 101 коня.
При палене от студен старт до 80 градуса всичко е наред, след това започва едно неприятно тресене на цялото купе(не много силно). Двигателя работи равномерно но въпреки това го има този проблем. При натиснат съеднинител изчезва. Какъв може да е проблема - съеднител, скоростна кутия? Мисля първоначално да прегледам тампоните на скоростната кутия и двигателя. Моля дайте някакви идеи.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 фев 2007 20:13

Не може да е от тампони! Няма логика при студен двигател когато вибрацийте по принцип са по-големи да е наред а после като загрее да почва да тресе. По вероятната причина е нещо в двигателя което се появява при загряване и въпреки че ти се струва че работи равномерно се появяват вибраций. Най-добре да се тества на VAG при загрял двигател !

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Чет 01 фев 2007 20:20

Най вероятно е някоя от помпа-дюзите. Когато колата е студена компа подава малко повече гориво към цилиндрите и така ако някоя от дюзите не е на ред не се усеща защото компенсира. Когато загрее започва да претриса.
Опитай на загрят двигател да пуснеш климатроника и ако спре да тресе значи е дюза.
Това го видях на мой приятел на 131 коня ПД, само с разликата че като натисне съединителя вибрацията не изчезва.

Върни се в “Дизелови агрегати”