AHU проблем с турбо
AHU проблем с турбо
До 2900--3000 оборота колата си върви добре,след това спира да ускорява,като куц кон е , турбото спира да работи ! това го прави и колата като е натоварена, но като тръгна да ускорявам тогава даже на 2500--2600 оборота ми изклучва турбото! от какжо може да е ! катализатора е махнат ! Весело посрещане на Новата Година !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с турбо на AHU мотор !
Пробва ли да потърсиш други подобни теми дето е писано за това?Сигурно не.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Като пуснеш газта и започнеш да ускоряваш отново нормално ли върви или се оправя само след рестарт?
трябва рестарт на мотора иначе с отпускане на газта само не се оправя ! ако някои е имал подобен проблем нека сподели !!!
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Точно такива теми има писани.Не за твоя двигател с точност,но пак вършат работа и ще те насочат къде да търсиш проблема.
ненамерих и за това писах тук ! ще търся пак ! благодаря на отзовалите се !
- tekowar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно се е прецакал клапана дето управлява турбото N75(пробвай с друг), но първо провери маркучлетата до клапана и след него може някое да е скъсано или протрито.
маркучетата съм ги проберявал,здрави са ! нямам клапан за проверка,но ще потърся да пробвам !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: AHU проблем с турбо
Около 60 лв. струва новия.Този дето ще пробваш с него не е ясно на какво дередже е.
Аз съм с АХУ мотор и това ми беше проблема.
Важно уточнение като дадеш на контакт въпросния клапан цъка като шевна машина ако е здрав - чува се яко отпред даже и при спуснат капак.Това разбира се е органолептичен начин.При запален двигател на място - прави едно цък-цък-цък и т.н.
Аз съм с АХУ мотор и това ми беше проблема.
Важно уточнение като дадеш на контакт въпросния клапан цъка като шевна машина ако е здрав - чува се яко отпред даже и при спуснат капак.Това разбира се е органолептичен начин.При запален двигател на място - прави едно цък-цък-цък и т.н.
кланана си цъка, 4увал съм го, т.е. си работи но явно когато си поиска !
ако колата е натожарена , турбото изключба по рано, при около 2500-2600 оборота ! Маи ще взема нов клапан N75 да пробвам дали ще се опражи проблема !!!
ако колата е натожарена , турбото изключба по рано, при около 2500-2600 оборота ! Маи ще взема нов клапан N75 да пробвам дали ще се опражи проблема !!!
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Колега би ли казал как си решил проблема или ако не си го решил какво си направил до ся и не е оказало влияние?
Върни се в “Дизелови агрегати”