1Z пренадуване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

1Z пренадуване

Мнениеот Escap3 » Пет 04 яну 2013 22:54

Да започнем така колата е ТДИ 1Z карам я с чип на 1.3бар, 110ткови дюзи, и гориво на МАХ
Проблема ми е следния - когато колата е судена пренадува на всяка скорост при натискане на педала до долу, когато загрее на 90градуса и я покарам малко проблема изчезва като изключим 1ва скорост... на нея ми пренадува винаги при пълна газ и вдигане над 3000оборота, на останалите предавки съм я тествал до 4600 оборота и няма проблем. Карам я отдавна така, вече съм и свикнал то така и така на 1ва само върти гуми но ми е интересно от къде може да идва проблема, иначе всичко по колата си е в ред и върви изключително много в високите обороти и скорости но когато е студена много ме нервира поради причината че загрява бавно а я карам серсемската постоянно, на ден ми пренадува поне по 5 пъти...

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Re: Пренадуване 1Z

Мнениеот passatfen » Пет 04 яну 2013 23:13

Когато колата е студена сместа е по-богата и от там имаш повече изгорели газове и следователно турбото прави повече обороти от нормалното и така се вдига налягането...това е моята теория нека по запознатите да се изкажат :beer

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 04 яну 2013 23:34

А защо ти е да я бушиш студена? Не се заяждам, питам :)

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Съб 05 яну 2013 0:43

Ми аз я буша постоянно и тъй като на студено загрява бавно както всяко ТДИ а я карам предимно градско не винаги се съобразявам че е студена... но както казвам и когато загрее ми пренадува на 1ва

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Съб 05 яну 2013 0:50

С бууст метър ли си го установил това или по други симптоми.

Питам понеже моя АФН е с дюзи от 2.5тди и чип. и като е студен ако му дам повече газ (над 3000об.) забива муцуната и почва да пуши и работи като на 2-3 цилиндъра и след 5-10 секунди се оправя. Аз нямам още Бууст метър и не знам точно какво се случва.

Имаш ли подобни симптоми ?

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Съб 05 яну 2013 1:07

Апсулютно същите симптоми, то и зависи колко е студена, случвало ми се е да тресе по 20сек, а напълно студена дори и да изгасне сама, имам буст метър, като дам газ удря 1.5 пик (както и когато е топла) а като забие муцуната налягането на турбото пада но то и аз отпускам газта тъй че не знам...

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Съб 05 яну 2013 1:24

Значи си го обяснявам единствено от По големите разпръсквачи,но какво точно се случва Беднее ли богато ли е не мога да разбера.

Явно си трябва индивидуална настройка на чипа за различните конфигурации.

Интересното при мен,че максималната скорост която стоков АФН прави (215км./ч.) аз не мога да я достигна при никакво положение.

Моя като е топъл и при пълна газ на място чувам,че в високите прекъсва няколко пъти. :roll:

Мисля тези дни да си върна оригиналните дюзи и да видя как е.

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Съб 05 яну 2013 1:42

При студен мотор на малките скорости на пълна газ, налягането на маслото става твърде високо, повдигачите се пълнят и клапаните остават отворени. Затова забива муцуна, изпушва и работи като на 2 цилиндъра Гасиш и палиш след 20-30 сек. :cry: Това се получава и при двамата, няма да е от дюзи. А за пренадуването направи лог файлове на 3 и 4 скорост. Може да е актуатор или Н75 дай да видим.

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Съб 05 яну 2013 9:00

Интересна теория (не я оспорвам),но интересното е,че за 1-ви път ми го направи (или съм го забелязал) веднага след като сложих чипа.

Тва с повдигачите е логично да, и при един Сеат Купра ФР 150к.с. се е случвало при не напълно загрял мотор.

За това не се бях сетил като вариант. facepalm
Доста е неприятно, вероятно много колеги имат подобни симптоми.

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Съб 05 яну 2013 10:32

Да, на много коли се случва. На мен също ми ми се е случвало. Има и други теми по този въпрос, ама нещо не ги намирам с търсачката.

chavetoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavetoo » Съб 05 яну 2013 12:04

Escap3 написа:
Adrian-AAA написа:С бууст метър ли си го установил това или по други симптоми.

Питам понеже моя АФН е с дюзи от 2.5тди и чип. и като е студен ако му дам повече газ (над 3000об.) забива муцуната и почва да пуши и работи като на 2-3 цилиндъра и след 5-10 секунди се оправя. Аз нямам още Бууст метър и не знам точно какво се случва.

Имаш ли подобни симптоми ?

Апсулютно същите симптоми, то и зависи колко е студена, случвало ми се е да тресе по 20сек, а напълно студена дори и да изгасне сама, имам буст метър, като дам газ удря 1.5 пик (както и когато е топла) а като забие муцуната налягането на турбото пада но то и аз отпускам газта тъй че не знам...

Може и да се изкажа не подготвен, но с Фолцваген не съм в час. Понеже имам проблем с един Голф 4.. та чета по нета и четох, че когато се сменяват дюзи, слагат се по големи разпръсквачи, и се прави чип/ремап... се налага и някакво буталце в помпата да се смени. Понеже се налага вече да има повече дебит... на горивото. А на студено горивото трябва да е повече и вие като я напънете и не сте спазили горните условия и може да умира от недостиг на гориво.

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Съб 05 яну 2013 23:15

iavor89 написа:При студен мотор на малките скорости на пълна газ, налягането на маслото става твърде високо, повдигачите се пълнят и клапаните остават отворени. Затова забива муцуна, изпушва и работи като на 2 цилиндъра Гасиш и палиш след 20-30 сек. :cry: Това се получава и при двамата, няма да е от дюзи. А за пренадуването направи лог файлове на 3 и 4 скорост. Може да е актуатор или Н75 дай да видим.

Майстора ми каза същото, а е доста в час... само не разбирам има ли оправия на проблема?

chavetoo написа:Може и да се изкажа не подготвен, но с Фолцваген не съм в час. Понеже имам проблем с един Голф 4.. та чета по нета и четох, че когато се сменяват дюзи, слагат се по големи разпръсквачи, и се прави чип/ремап... се налага и някакво буталце в помпата да се смени. Понеже се налага вече да има повече дебит... на горивото. А на студено горивото трябва да е повече и вие като я напънете и не сте спазили горните условия и може да умира от недостиг на гориво.

Колега на мен чипа ми е правен за тея дюзи, буталце се налага при още по-голями дюзи/разпръсквачи, при мен и колегата определено не се налага поради причината че в 90 и 110к.с няма разлика в буталцето на помпата а аз слагам дюзи от 110

Adrian-AAA написа:Интересното при мен,че максималната скорост която стоков АФН прави (215км./ч.) аз не мога да я достигна при никакво положение.

Колега не съм запознат точно колко трябва да прави стоков AFN обаче на бащами пасата (Б5) е AFN и повече от 195кмч не може да вдигне... а върви много за стоков AFN, возил съм се при двама приятели с Голф4 AHF и на двата спира на 195кмч, на друг приятел Ибиза ASV малко подминава 200... така че не вярвам стоков AFN да прави 215км, моят 1Z в сегашното положение вдига около 210кмч, не знам точно щото ми е до 200 километража :Mr Green Fun и плюс това колата в високите обороти ми върви много, като карам на 5та с 140 до 200 не се замисля, майстора дето ми прави някой работи нещо чука помпата и от тогава колата върви много в високите, само че ми е приятел и ми прави всичко без пари и не ми дава много обяснения mhihi

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 06 яну 2013 0:04

Adrian-AAA написа:Интересното при мен,че максималната скорост която стоков АФН прави (215км./ч.) аз не мога да я достигна при никакво положение.

АФН-а върви ама вие пък го изкарвате ебати совалката... 193 му е максималната по каталог ..

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Нед 06 яну 2013 10:04

Freakylol написа:

АФН-а върви ама вие пък го изкарвате ебати совалката... 193 му е максималната по каталог ..

То пък голямото изкарване,за 10км разлика да стане и совалка...Макар с чип според мен,може и да удари 210км,тез дни ще пробвам на магистралата моя стоковия,хем да се прочисти малко.... :D

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 06 яну 2013 11:57

Freakylol написа:...

193 реални т.е. засечени по GPS,по табло е някъде 200-205 :wink: просто има леко "разминаване" с данните табло-реални :)

Върни се в “Дизелови агрегати”