Голф 3 1.9тди счупено бутало

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
даката22
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.9тди счупено бутало

Мнениеот даката22 » Пон 31 дек 2012 10:54

Здравейте колеги аз съм от скоро собственик на Голф 3 1.9 ТД - 75 коня и съм нов все още в форума искам да ви помоля за съвет и насоки по моя проблем тъй като търсих в темите и не намерих отговор.Та проблема ми е следния преди няколко дни реших да излезна с приятели запалих автомобила и го оставих да поработи на място няколко минути след това потеглих и след около 20 метра се чу изключително силно тракане в двигателя загасих колата и на следващия ден я вкарах в гаража след като я разглобих (искам да кажа че имам представа от това което правя но не съм се сблъсквал с такъв проблем) се оказа,че изпускателния клапан се е отчупил в долната му част и се е забил в буталото след което е последвало счупване на буталото и изкривяване на биелата опасявах се от щети по главата но там съм се разминал.Буталото излезе много трудно от силиндъра и се чудя дали може да има спукване в силиндъра според вас и дали мога да сменя само счупеното бутало с биелата или трябва да си търся комплект с бутала+биели .

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Счупено бутало на Голф 3 1.9тди

Мнениеот lion_heart002 » Пон 31 дек 2012 17:44

Предполагам е излязло трудно понеже просто биелата е била крива! Друга биела и бутало и си готов.Няма смисъл да купуваш цял комплект,все пак тая кола няма да я караш още 20 години.

даката22
Автомобил:
Двигател:

Re: Счупено бутало на Голф 3 1.9тди

Мнениеот даката22 » Пон 31 дек 2012 22:01

ами биелата беше крива да но излезе трудно от самия цилиндър самото бутало се беше сцепило в средата и се беше разширило от нормалния си размер

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.9тди счупено бутало

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пет 04 яну 2013 19:09

Предполагам,че на цилиндъра нищо ми няма.Като се е разцепило буталото се е заклинило,затова е излязло трудно.
Виждал съм да сменят на бус транспортер т4 1.9 тди (не знам кода) му смениха 1 бутало със сегменти всичко 2-ра ръка. Буса си вървеше екстра.

П.П голфа ти щом е 75к.с. не е TDI

даката22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот даката22 » Нед 06 яну 2013 9:23

и аз предполагам че няма спукване не съм казвал,че е ТDI написъл съм ТД

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 06 яну 2013 10:14

даката22 написа:и аз предполагам че няма спукване не съм казвал,че е ТDI написъл съм ТД

Заглавието :roll:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 07 яну 2013 10:26

Не съм сигурен,но новите бутала от магазин са "ремонтни"-там за 1-ви,2-ри ремонт...и не става само едно ново.Така че остава вариант старо бутало(оригинален размер)+нови сегменти.Премери шийката на коляновият вал(с микрометър),дано да е с номинален размер,щото и лагерите трябва да дойдат добре.
Ти си знаеш,но както си я разхвърлял.....дали пък целият мотор да не се ремонтира/смени.Ако имаш условия-свали го от коша и си го отвори отвсякъде.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 07 яну 2013 13:47

Продават всеки размер. Даже и такова като твоето. Та можеш и ново да си вземеш :) .

Един съвет - разбери защо се е пукнало. Огледай много внимателно и другите бутала - да няма някоя цепнатина тръгнала и по тях, и да се наложи след 2 месеца пак да разхвърляш мотора. Общо взето тръгват около джобовете за клапаните. Има даже едни спрейчета за откриване на пукнатини по блокове, бутала, глави. Ама ме съмнява, че ще ти се намира такова :) .

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Мнениеот izcrazy » Вто 08 яну 2013 4:08

Колега извинявай за спама но си оправи заглавието

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Вто 08 яну 2013 20:21

Колега лятото имах абсолютно същия проблем като твоя и си взех бутало с биела и сегменти нова гарнитура и готово.Разлликата при мен е че си смених и всичките повдигачи защото бяха набити.Проблема ми се появи от грешно зацепване на ангренаж :banghead: и калпав майстор.За съжаление в момента колата на жената е в Автотрейд-оторизирания сервиз на VW за Варна пак заради грешна интервенция на друг много хвален в този форум варненски майстор :banghead: :banghead: :banghead:

даката22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот даката22 » Сря 09 яну 2013 22:47

Да първо извинявам се за заглавието моя грешка а и незнам от къде да го поправя ами значи накратко имам много добри условия гараж,телфер,канал много инструменти хоби ми е.Свалих всичко нямаше спуквания по блока миняхме на ренген блока няма проблем за шийката се притеснявах,че при удара може да е повредена но не е.И колата не счупи бутало еи така ами долната част на единия клапан се беше счупилила незнайно от какво мислехме,че е проблем от зацепването но колата не тракаше а ако е опирал клапана ствола на клапана щеше да е поне малко крив от първонъчалният удар от буталото а той си беше идеално прав един майстор тук ми каза,че това счупване на клапана в долната му страна се дължи на бедна горивна смес и,че не е виждал за първи път това и се замислих защото напоследак колата вкарваше въздух с нафтата от разхлабен мъркуч и не му стигаше нафтата.Но сега вече Голфчето е добре и даже съм му сложил добавка интерколер .

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 10 яну 2013 10:01

даката22 написа:един майстор тук ми каза,че това счупване на клапана в долната му страна се дължи на бедна горивна смес

Интересно твърдение. Не съм голям спец, но майстора трябва доста да ме убеди в това твърдение, за да го повярвам.
Дизеловият двигател чрез обедняване на горивната смес му се намаляват оборотире респективно най-бедна е сместа на тихи обороти. Причината за счупването е по-скоро някъде другаде според мен.

даката22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот даката22 » Вто 15 яну 2013 8:49

samo ra4na na zavoite написа:
даката22 написа:един майстор тук ми каза,че това счупване на клапана в долната му страна се дължи на бедна горивна смес

Интересно твърдение. Не съм голям спец, но майстора трябва доста да ме убеди в това твърдение, за да го повярвам.
Дизеловият двигател чрез обедняване на горивната смес му се намаляват оборотире респективно най-бедна е сместа на тихи обороти. Причината за счупването е по-скоро някъде другаде според мен.

Ами колега може и да си прав незнам дали е така просто това ми казаха а не открих нищо което да причини това надявам се да не се повтори

Върни се в “Дизелови агрегати”