Поло AEF вибрации на празен ход
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Поло AEF вибрации на празен ход
Добър вечер колеги! Имам следният въпрос. Нормално ли е на празен ход в купето да има вибрации от двигателя. Качвал съм се и в друго такова Поло и вибрацийте са пак налице. Нормално ли е това за този модел? Тампоните на двигателя са здрави. Проблем ли са тези вибрации, или е нормално за тези Полота. Моля, колеги с такъв двигател, или колеги с Полота, да споделят. Става дума за 1.9 чист дизел 64 к.с AEF. Благодаря!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос отностно двигател AEF
Някои умишлено вдигат оборотите на около 1000 и казват, че колата ставала друга. Аз лично съм имал честта да се возя на такава кола - действително са много неприятни вибрациите на ПХ дори и на загрял мотор 

- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Оборотите ми са на 1000 и съм пробвал да ги сваля, но не става. Странно, защо е така...? И реално, дори като е загряла пак има вибрации. Интересно ми е да чуя колеги с такива коли, дали е налице същото нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло е нормално,но не знам при тебе в каква степен са,ако маховика ти е тръгнал да се разбива ,причината е там,но по принцип са много шумни,тракащи двигатели.Оборотите може да се свалят от авансатора ,но да го направи човек разбиращ,при мен са 1000 на студен и 950 на топъл двигател.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Ами при мен на загрял мотор почти няма - оборотите са 1000...
Обаче при студен старт оборотите са към 800 (заради свещите предполагам) и първите 3 минути са страшни вибрациите. После заковава на 1000 оборота и след 10 мин вече нямам вибрации.
Може маховика да е тръгнал, както каза колегата по-горе. Дано да не е това, че бая парички струва, неговата мама
Обаче при студен старт оборотите са към 800 (заради свещите предполагам) и първите 3 минути са страшни вибрациите. После заковава на 1000 оборота и след 10 мин вече нямам вибрации.
Може маховика да е тръгнал, както каза колегата по-горе. Дано да не е това, че бая парички струва, неговата мама

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло AEF вибрации на празен ход
Това е признак най вече на разбиващ се маховик,то не става от веднъж,може и месеци да минат,при мен накрая не искаше да запали колата ,двигателя направо се тресеше ,все едно ще изпадне от коша и няма палене ,сега като го минах на обикновен няма такива грижи ,пали работи добре.Това е след като свещите и 4-те са ок няма какво друго да е при начален старт,ако работи на 3-цилиндъра ,също тресе докато запали четвъртия,но тя в този студ на 3 няма и да запали ,така че търси начин да ти прегледат маховика ,но без разглабяне че много работа е,има специалисти само като го чуе как работи и може да ти подскаже дали е той.
Върни се в “Дизелови агрегати”