VW Polo 1.9 TDI проблем с прекъсване по време на движение

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Simba85
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1.9 TDI проблем с прекъсване по време на движение

Мнениеот Simba85 » Вто 22 яну 2013 16:11

Здравейте, колеги. Колата ми е VW Polo 1.9 TDI 90 коня комби 1998 година. От известно време имам проблем с така нареченото прекъсване на колата в движение. Това се случва между 1500 и 2500 обората най-често. Все едно за 1, 2 или 3 секунди ти отнемат газта и после рядко си ускорява (без да съм си махал крака от газта), както трябва да си бъде. Да вметна само, че преди 1 месец имаше сълзи от нафтовата помпа (Бош), смених гарнитура на горен капак и сълзите спряха. Проблемът с прекъсването го прави основно когато е студена, да не кажа, че само когато е студена. Сменил съм горивен филтър преди 3 дни – беше се оправила само за ден, после започна пак да го прави, може би една идея по-малко, но продължава да го прави. Колата пали без проблем, до 1400 оборота няма никакъв проблем. Най-големите проявления са на 3-та и 4-та скорост. Не го прави винаги дори и когато е студено, но ми напомня всеки ден по малко или много за своето съществуване. Предложиха ми да си купя някаква течност, която да излея в резервоара когато имам малко нафта, че да ми почисти дюзите. Същият човек ме посъветва ако това не се оправи, да потърся майстор на помпи. Вие какво мислите за този проблем, дали да пробвам това с дюзите за изчистването и изобщо – варианти за проблем и решение? Благодаря Ви предварително!

Simba85
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.9 TDI проблем с прекъсване по време на движени

Мнениеот Simba85 » Пет 25 яну 2013 18:42

Дебитомера е заминал! Подлежи ли на ремон или трябва да се купува? Добър вариант ли е втора употреба?

Върни се в “Дизелови агрегати”