Здравейте,
Моля за съвет какво трябва да гледам при покупка на Дизел - автоматик автомобила е GOLF 4 VARIANT, 2000г, 1,9TDI 90к.с, автоматика е 4 степенен.
Също така ме интересува каква сума трябва да приготвя за смяна на следните консумативи:
- ангренажен ремък + ролки (стойност на части + труд - горе-долу?)
- водна помпа
- термостат
- какво масло да сложа 5w40 или 5w30 - (коя марка)
- филтри
- колко струва смяната на маслото в скоростната кутия и филтъра?
Благодаря на всички отзовали се по темата.
Поздрави,
Михаил

GOLF 4 VARIANT 2000 г. 1,9TDI 90 к.с. съвети преди покупка
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети преди покупка на дизел автоматик - 1,9 TDI 90к.с.
За автоматика мога да кажа щото съм със същата ск кутия 4 степенна.Маслото може и да не я смениш ако не ти прави проблеми,но желателно е с оригинално хубаво масло да се смени.Много здрава кутия и масова до 1999-2000.Смяната ще струва околко 100-150лв при мен беше само 80лв щото сам се справих.и няма филтри.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Здравей, колега.
Ще постна цени от онлайн-магазин, за да ти бъдат като някакъв ориентир:
1. Ангренажен ремък и ролки комплект - 349лв. ИНА + пистов ремък около 25лв. на квалитетна марка - Конти, Гейтс и т.н. Имаш и обтяжна ролка на пистовия, която в комплект с механизма струва около 170лв.
2. Водна помпа - 85лв. Валео
3. Термостат - 18лв. Бер (аз не бих пипал тоя на колата, ако загрява нормално и държи 90гр. - по табло разбира се)
4. Масло бих сложил 5в40 - марка по твой избор (на по-"скъпите" марки има шанс да попаднеш на менте, ако не го закупиш от сигурен дистрибутор). Маслото е от порядъка на 70-90лв. за 5 литра, ако не се лъжа.
5. Филтри
-въздушен на МаХле - 24лв.
-горивен на МаХле - 34лв.
-маслен на МаХле - 12лв.
-купе с акт.въглен на МаХле - 32лв.
За автоматика не мога да помогна. Относно труда - както се разбереш с майсторите, но като цяло сякаш не е от тоя тип, който се обслужва трудно и не би следвало да ти отрежат главата с цена. Просто е много относително, тъй като за един трудът му ценен от сорта на 10лв./час, друг пък си оценява знанията и уменията на 20...
Ще постна цени от онлайн-магазин, за да ти бъдат като някакъв ориентир:
1. Ангренажен ремък и ролки комплект - 349лв. ИНА + пистов ремък около 25лв. на квалитетна марка - Конти, Гейтс и т.н. Имаш и обтяжна ролка на пистовия, която в комплект с механизма струва около 170лв.
2. Водна помпа - 85лв. Валео
3. Термостат - 18лв. Бер (аз не бих пипал тоя на колата, ако загрява нормално и държи 90гр. - по табло разбира се)
4. Масло бих сложил 5в40 - марка по твой избор (на по-"скъпите" марки има шанс да попаднеш на менте, ако не го закупиш от сигурен дистрибутор). Маслото е от порядъка на 70-90лв. за 5 литра, ако не се лъжа.
5. Филтри
-въздушен на МаХле - 24лв.
-горивен на МаХле - 34лв.
-маслен на МаХле - 12лв.
-купе с акт.въглен на МаХле - 32лв.
За автоматика не мога да помогна. Относно труда - както се разбереш с майсторите, но като цяло сякаш не е от тоя тип, който се обслужва трудно и не би следвало да ти отрежат главата с цена. Просто е много относително, тъй като за един трудът му ценен от сорта на 10лв./час, друг пък си оценява знанията и уменията на 20...
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Съвета ми е изобщо да не я купуваш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Благодаря за отговорите, относно обслужването има ли колеги от форума който могат да дадът по добри цени за частите?
IRRITATING - може ли да обосновеш съвета си, благодаря.
Поздрави,
Михаил
Благодаря за отговорите, относно обслужването има ли колеги от форума който могат да дадът по добри цени за частите?
IRRITATING - може ли да обосновеш съвета си, благодаря.
Поздрави,
Михаил
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
А бе гледам от къде си и като виждам ...тая кола или ЩЕ я вземеш , или вече си я взел... тогава вземи иди при kasapina, той ще я препипа, пък ако останат малко парички може и да я направи "автоматична резачка" и да не се "коркаш" с автоматик с тези ....хм...мизерни за автоматик коне... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Не съм я взел, първо искам да се допитам до хора с опит. Може ли да ми дадете телефон на касапина, благодаря предварително.
Поздрави,
Михаил
Не съм я взел, първо искам да се допитам до хора с опит. Може ли да ми дадете телефон на касапина, благодаря предварително.
Поздрави,
Михаил
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Точно май автоматика с 90 к.с.,мисля беше с по-голямо буталце на помпата, дори от 110кончета мотора. Мотора 100 на 100 ще стане супер и подлежи доволно на помпане. Не знам за скор.кутия дал' ще удържи на напъна
Нямам мнение и въобще за кач. на автомата ...

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Всеки който си купува кола ли трябва да слуша съвети за помпане,надуване и мизерни коне...Не мога да разбера защо някой хора искат да предадът техните сънища, че дизела все трябва да се помпи...Турбините не останаха по моргите от вашите помпи бе приятели... 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Един човек ( разбирай мъж
) никога не е доволен от размера
в това число и к.с. на колата му :D :beer

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Гори много и върви малко 4степенната кутия 2013г е леко несериозно
- juve
tdi_20yare написа:Всеки който си купува кола ли трябва да слуша съвети за помпане,надуване и мизерни коне...Не мога да разбера защо някой хора искат да предадът техните сънища, че дизела все трябва да се помпи...Турбините не останаха по моргите от вашите помпи бе приятели...
Ами аз не мисля че тук идеята е да се подиграем на колегата... в моя случай съм карал малко време автоматик ( не беше VW ) i беше с малко коне ... имам претенциите, че с малко коне автоматиците са "лагави" ...даваш газ, колата се замисля какво да направи и тръгва полека лека ... за изпреварване и резки маневри НЕ МИ хареса. Е, сега, ако имаш други наблюдения ...сподели ги ...не ходи напред назад да се заяждаш за едната идея ..ако си карал нещо подобно сподели и кажи че си доволен - мисля че е достатъчно

п.с не на последно място разхода принципно е по голям ..с колко за конкретния модел - не знам и затова си трая, ако е от значение де... за мен Е!

- vico
- Автомобил: Passat
- Двигател:
Re: GOLF 4 VARIANT 2000 г. 1,9TDI 90 к.с. съвети преди покуп
Колега, взимай колата аз карам такава, само че Бора с ALH мотор и съм доволен.
обслужване цялостно около 500-550, като това е ремък, масло двигател, водна помпа, антифриз, филтри(горивен,маслен,въздушен,поленов)на скоростите масло и филтър(има филтър кутията).
Колата ми гори 5,5 на извънградско и 8-8,5 в града за София в задръстванията.
Откъм вървене си върви повече от добре, колкото до състезания определено не е бегачка но 150-170 ги държи, казвам го от опит 3000км миналото лято до Анталия и обратно.
обслужване цялостно около 500-550, като това е ремък, масло двигател, водна помпа, антифриз, филтри(горивен,маслен,въздушен,поленов)на скоростите масло и филтър(има филтър кутията).
Колата ми гори 5,5 на извънградско и 8-8,5 в града за София в задръстванията.
Откъм вървене си върви повече от добре, колкото до състезания определено не е бегачка но 150-170 ги държи, казвам го от опит 3000км миналото лято до Анталия и обратно.
- juve
Re: GOLF 4 VARIANT 2000 г. 1,9TDI 90 к.с. съвети преди покуп
Колега, интересно ми е...ако опиташ да "изтеглиш" пред някой TIR в натоварен трафик ( разбирай по-енергично) има ли "замисляния" между натискането на на педала и самото ускорение? За максималната скорост е ясно, че би трябвало да достига предписанията...въпроса е как...