Голф 4 1.9 tdi 90 коня не върви
- tonka7a
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател:
Голф 4 1.9 tdi 90 коня не върви
При 110-120 км придърпва само веднъж и спира да върви казаха ми, че може да изпада в авариен режим и това да се дължи на запушена тръба на турбото възможно ли е колата е Голф 4 1.9 tdi 90 коня?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Голф 4 1.9 tdi 90 коня не върви
Кажи кода на двигателя,а ако не го знаеш виж си в големия талон първите 3 букви от номера на двигателя. А варианта да е запушена самата тръба е...хм.. да речем че е засмукало някоя гарга,тогава може 

- tonka7a
- Двигател:
IvailoOo написа:Кажи кода на двигателя,а ако не го знаеш виж си в големия талон първите 3 букви от номера на двигателя. А варианта да е запушена самата тръба е...хм.. да речем че е засмукало някоя гарга,тогава може
без номер ми е двигателя

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
tonka7a написа:IvailoOo написа:Кажи кода на двигателя,а ако не го знаеш виж си в големия талон първите 3 букви от номера на двигателя. А варианта да е запушена самата тръба е...хм.. да речем че е засмукало някоя гарга,тогава може
без номер ми е двигателя
а бе питаха те какъв е мотора ..AGR ALH ...такива неща..за тръбата според мен забрави...имаш нещо от любимите номера като пренадуване , дебитомери и т.н...
- tonka7a
- Двигател:
juve написа:tonka7a написа:IvailoOo написа:Кажи кода на двигателя,а ако не го знаеш виж си в големия талон първите 3 букви от номера на двигателя. А варианта да е запушена самата тръба е...хм.. да речем че е засмукало някоя гарга,тогава може
без номер ми е двигателя
а бе питаха те какъв е мотора ..AGR ALH ...такива неща..за тръбата според мен забрави...имаш нещо от любимите номера като пренадуване , дебитомери и т.н...
къде да го видя това като нямам номер двигателя?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Колега питането е за вида на турбината!Дали е с променлива геометрия или е като на по-старите коле,с уестгейт.
Направи си качествена диагностика,защото тази "диагноза" със запушена тръба,не е достатъчна.Проблема се установява най-много за половин час,ако диагностика знае къде и какво да гледа.Иначе ще си поредният "пуснат по пързалката" с безмислени въпроси и безумни разходи!

Направи си качествена диагностика,защото тази "диагноза" със запушена тръба,не е достатъчна.Проблема се установява най-много за половин час,ако диагностика знае къде и какво да гледа.Иначе ще си поредният "пуснат по пързалката" с безмислени въпроси и безумни разходи!

- tonka7a
- Двигател:
с променлива геометрия е
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ами мисля че няма да е зле да научиш какъв тип ти е двигателя.... поне ще знаеш като се пише нейде по форумите отнася ли се и за тебе или не.. дали има номер набит на блока или не, все пак тоя двигател трябва да е някаъв ... нали така
дотук прилича на ALH

- Black Demon
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: 1.8T AUM 2002
Виж големия талон колега там ще намериш номера на двигателя 

- tonka7a
- Двигател:
без номер ми е двигателя
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Разбрахме вече какъв е двигателя и че няма код.Варианти има много,но без диагностика трудно ще се разбере.Най-често срещаните са затлачена геометрия,кофти клапан Н75 или пробити вакуумни маркучета. Ако нямаш достъп до апаратура като за начало можеш да пробваш да раздвижиш актуатора на турбината на ръка.Хода му не е голям..около 1см., но трябва даа се движи свободно без да задържа.Другото което е ...свали си вакуумните маркучета и ги пробвай дали изпускат,както и една бърза проверка на клапаните(ЕГР,клапата за меко гасене и т.н.). Но пак казвам без диагностика всичко опира до догадки.
- tonka7a
- Двигател:
препоръчайте ми къде да отида в София
Върни се в “Дизелови агрегати”