при тди-1з двигател, 1994г имам следния проблем.
Колата последните дни при ускорение има някакво придърпване, даже бих казал "лашкане" направо и не само един два пъти , а няколко пъти последователно и при изпреварване е доста кофти чувството.А и мисля че не върви толкова мн колкото преди. По колата са правени следните неща-смяна на уплътненията на ГНП,смяна на няква шайба на коляновия вал,имаше въздух по горивните маркучи и майстора сложи някакъв клапан(имаше въздух и в двата маркуча които са към ГНП-то, и въпросния клапан го сложи на тоя маркуч който влиза в ГНП-то,защото при загасяне на двигателя нафтата се врящаше обратно в горивния филтър.
Чета по форума дебитомери, клапани Н75... незнам какво може да е. От майстори съм патил доста такаче молбата ми към вас е да ми дадете някакви насоки .
Като инфо бих искал още да споделя,че един път сменях въздушния филтър и бях забравил да бутна някаква букса към кутията на въздушния филтър и колата не вървеше,но след това се усетих и след корекция колата тръгна да върви нормално,но това беше преди доста време.
P.S. Двигател 1з 90кс върви ли изобщо над 2500оборота,при мен само почва да се чува двигатела и не ускорява мн.
Но лашкането най-вече ме притеснява, да не стане някаква беля с анг. ремък?
Благодаря предварително на колегите,които ще коментират и се извинявам ако съм описъл някои неща не както трябва,но неразбирам мн от коли