Passat B5 TDI 2000г - трудно запалва

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stefannnn
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 TDI 2000г - трудно запалва

Мнениеот stefannnn » Пон 10 дек 2012 10:34

здр. имам проблем с запалването колата припалва за около 2сек. и гасне при повторно въртене
пали но трудно почти до изтощаване на акумулаторът прави го както при студено така и при топло време
и по важното е че го прави когато колата е седяла повече от 8 часа без да се пали иначе ако я палиш
често пали перфектно както се казва на четвърт. някаква идея откъде идва този проблем.
и още нещо да попитам тази част каква е и за какво служи малко е омаслена може ли проблема да е от тази джаджа

Изображение

благодаря предварително

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 TDI 2000г - трудно запалва

Мнениеот Станимир 45 » Пон 10 дек 2012 18:38

Най вероятно ти смуче въздух и като поседи ти пада горивото,затова припалва и после въртиш докато подкачи на ново.За въпросната джаджа не мога да се ориентирам по снимката ,но виж масло ли тече или нафта.Ако е нафта ,вероятно от там влиза и въздуха.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 10 дек 2012 19:15

Това ти е ЕГР + клапата за меко гасене на мотора. Ако тя заяжда, е напълно възможен проблема ти , но характерното при проблем в клапата е , че стартера върти на високи обороти ( колата няма компресия) и се опитва да припалва в началото на всяко въртене.
Ако нямаш тези признаци се вгледай в мнението отгоре :)

stefannnn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefannnn » Вто 11 дек 2012 13:59

това е масло и каква е причината да се омаслява и трябва ли да сменя този клапан и ако го сменя ще спре ли омасляването

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 11 дек 2012 19:06

tition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tition » Чет 13 дек 2012 11:45

колега,и аз имам същия проблем с паленето ако си открил проблема моля сподели ...

tition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tition » Сря 30 яну 2013 10:32

ПРОБЛЕМА ГО РЕШИХ ! Поставих възвратен клапан от серво апарат за спирачки но на излишното гориво.
Целта му е да създаде съпротивление на горивото което се стреми да се отече в резервоара.Иначе основния проблем според мен е втвъдените гумички на дюзите.От там в горивната система влиза въздух.
ЕДНА ЗАБЕЛЕЖКА -- КЛАПАНА СЕ ПОСТАВЯ ТАКА ЧЕ ДА ПРОПУСКА В ПОСОКА КЪМ РЕЗЕРВОАРА

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 30 яну 2013 13:15

то преди да иде до дюзите, май минава през тамдем помпата.... или поне така си мисля :rolleyes

закърпил си положението, но не си решил проблема

iani_8213
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iani_8213 » Чет 31 яну 2013 9:30

извинявам се ,че не пиша по темата ,но искам да попитам защо тази тема не е заключена и има :search а моята е заключена ,при положение че не намерих никъде подобна тема с подобни проблеми ,като на моята кола и сега ми е заключена темата?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 02 фев 2013 8:31

iani_8213 написа:извинявам се ,че не пиша по темата ,но искам да попитам защо тази тема не е заключена и има :search а моята е заключена ,при положение че не намерих никъде подобна тема с подобни проблеми ,като на моята кола и сега ми е заключена темата?

Защото не си бил послушен :mrgreenfun . Това беше в кръга на шегата колеге.
Колега ти като не си намерил подобна тема иам едно кабелче,което се закача към буксата на компа на колата и се прави диагностика и тя ше си каже от какво ти светва лампата-тук не се гледа на кристална топка за да се знае от какво ти светва лампата.
На колегата проблема не излиза на диагностика-компа не може да засече ,че му връща нафта от тандем помпата,дали му пуска от някоя дюза или от клапанчето на горивен филтър. Също така няма и как да засече,че му омаслява ЕРГ-клапана. Има въпроси на които не може да се отговори без диагностика и явно затова са ти заключили темата.
Един подобен на твоя въпрос-НОРМАЛНО ЛИ Е ДА МИ ГОРИ КОЛАТА ТОЛКОВА НАФТА или КОЙ ФАР НЕ МИ СВЕТИ? Ако можеш да ми отговориш на този въпрос евала-той е почти равносилен на твоя

Върни се в “Дизелови агрегати”