Поло АЕФ прекъсваше и пушеше във високите

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Поло АЕФ прекъсваше и пушеше във високите

Мнениеот smash22 » Пет 25 яну 2013 11:55

Здравейте ,онзи ден напълних полото обаче нещо не работеше както трябва ,прекъсваше и пушеше във високите ,та викам сигурно се е запушил филтъра и резервоара ,та взех изчистих филтъра и отворих резервоара и какво да видя цялата нафта е станала много по тъмна почти черна и имаше доста боклуци ,прецедих я и я върнах в резервоара ,имаше като много финни утайки ,малко по добре е ,но пак проблема не е решен ,иначе нафтата е от туби ,и си беше доста по различна на цвят ,от какво ли може да е станала черна.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло АЕФ

Мнениеот stivenj » Пет 25 яну 2013 14:19

от тубите е колега,аз зимата не зареждам от туби,тези правят всякакви баламочи с тези туби и не знаеш какво ти сипват,минаваш на бензиностанция и ще се оправи .запушват се цедката ,филтъра и не стига горивото ,затова ти прави така.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 25 яну 2013 14:25

Да разбирам, че си чистил горивния филтър ? Направо го смени и може да долееш малко газ за горене и ...... дай малко газ да видим ще се пооправи ли . Лично аз съм против тези помпи ЛУКАС ... не знам защо просто лошо впечатление ;)

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пет 25 яну 2013 14:37

Филтъра иначе е на 2 седмици ,възможно ли е да се запуши толкова бързо ,аз го изкиснах малко със спирт и имаше известен ефект

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 25 яну 2013 15:39

smash22 написа:Филтъра иначе е на 2 седмици ,възможно ли е да се запуши толкова бързо ,аз го изкиснах малко със спирт и имаше известен ефект

:eek как със спирт ве колега :dummy смени го ! Нафтата не е станала черна в твоя резервоар,тя си е била черна още при наливането и. И ме съмнява ,че е от Камаз :mrgreenfun Както и да е ,почернява от двиг.масло на камиона ( ГНП-ето им се маже от моторното масло, явно е за рИмонт )

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пет 25 яну 2013 16:27

samo_pechka написа:
smash22 написа:Филтъра иначе е на 2 седмици ,възможно ли е да се запуши толкова бързо ,аз го изкиснах малко със спирт и имаше известен ефект

:eek как със спирт ве колега :dummy смени го ! Нафтата не е станала черна в твоя резервоар,тя си е била черна още при наливането и. И ме съмнява ,че е от Камаз :mrgreenfun Както и да е ,почернява от двиг.масло на камиона ( ГНП-ето им се маже от моторното масло, явно е за рИмонт )

Налях си я светла бе колега :bowdown

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 25 яну 2013 16:32

ти явно си решил твърдо да лъзгаш с тубни нафти,вземи си метална фуния с цедка,постави и платнен тампон вътре във фунията за да отдели и дребните гадории,смени горивния ,,,не да го миеш със спирт,ако караш с такива нафти,често ще го сменяш,нафтата е черна ,както ти казва колегата -samo pe4ka,тези двигатели могат да изгорят всякакво гориво,но да е прецедено перфектно.Като приключиш с експериментите ,пиши още имаш ли кола,аз си позволих да го нарека ,кола това.Извинявай ,моето е същото и ми е скъсило живота с 50%.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Съб 26 яну 2013 10:38

Абе нали си е чист дизел ,какво ми падне това му слагам какво толкова може да му стане все пак не е кола от 10 000 лв. :bbq

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 29 яну 2013 13:30

АХАХХА не е от 10 но може да ти стъпи на 10 хехе. Горивен филтър се сменя не се пере, за прекъсването и пушенето(неказваш какво е най-вероятно е черно пушене) си купи от онова TDA и сипи малко повече. Намери един прав участък с лек наклон сложи трима човека и я СМАЧКАЙ(нейната ма...) чак да ти потекат сополите от жал и нея мисли повече. Мойта беше на същото дереже преди и това помагаше, след като зареждам от бензиностанций го правя по рядко.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 29 яну 2013 21:49

smash22 написа:
samo_pechka написа:... Нафтата не е станала черна в твоя резервоар,тя си е била черна още при наливането и. И ме съмнява ,че е от Камаз :mrgreenfun Както и да е ,почернява от двиг.масло на камиона ( ГНП-ето им се маже от моторното масло, явно е за рИмонт )

Налях си я светла бе колега :bowdown

Мдаа...може и да е била жълта , само че не е било нафта ( или поне, не чиста :exclaim ) Било е алтернативно гориво ( или смес), а то често разтваря мръсотиите в резервоара и...затова е и задръстило филтъра :thup Продължаваш ли да караш още с нея ? По принцип след първото по-сериозно "почистване" на резервоара ,спада драстично риска от повторно запушване. Смени си и филтъра ( ако не си ) и друг път не го промивай със спирт и др.,че ке плачиш от помпи , кат' знам и какви са кекави тея Лукас-и :evil

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло АЕФ прекъсваше и пушеше във високите

Мнениеот smash22 » Сря 30 яну 2013 19:43

Изгорих старото гориво и нов филтър,така проблема беше решен ,а нафтата пак е такава явно е разтворило някакви мърсотии :)Мерси на ВСИЧКИ :lovevwclubbg

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло АЕФ прекъсваше и пушеше във високите

Мнениеот grishitu » Пон 04 фев 2013 13:15

Пробвай да налееш Ecto Diesel и пиши пак за впечатления.

Върни се в “Дизелови агрегати”