Моля хора помогнете,кажете с какъв размер пистов ремак сте,защото смених вече 5 за 1 месец. С малко по-голям ремак пищи,свири, тропа, като сложа малко по-малък и позатихва двигателя.Полото ми е 1.9Д 1997г. АЕФ с климатик (май не е заводски).Моля помагайте,благодаря предварително
Колега имаш същия проблем и аз като реших да сменям,не отговарят на каталожните номера и на края го свалих стария и по него взех друг.Мисля ,че 75 см.беше дължината като се опъне ремъка.моят климатик е заводски. и добре върви не шуми нищо .
аз съм с 5РК1513, мисля че става от 1510 до 1545, зависи колко ти е здрава пружината на обтегача за да не дрънчи (виж си и ролката на алтернатора че там им е болното място, ремъка не е от голямо значения какъв е ако е в тези граници)
Благодаря на всички,мисля да взема 2, 1540 и 1545.С който работи по добре с този ще да е... но мисля че пък и не е много добре да е много малък ремака,защото ще е много стегнат и да не се прецака некой лагер, знам лииии....
zasu написа:пич не заблуждавай човека ти имаш ли климатик въобще за поло дизел без климатик е 5х1519
имам климатик колега и не го заблуждавам, просто споделям, защото съм карал и с 1545 но малко дрънчи сутрин на студен двигател, но сега в момента съм с 1513 вече около 50000 км, за това казвам че в този диапазон стават за поло с НЕфабричен климатик, поставян в Италия успех на колегата i4kata :D
обещавам да направя снимки в събота защото съм на работа през светлата част на денонощието през седмицата, незнам защо не вярвате. Първият ремък който скъсах беше 1545. После слижих 1540 защото такъв имаше в магазина. След като късах още 2,3 броя от същия размер и си смених ролката на алтернатора, майстора ми препоръча да сложа по-къс за да няма вибрации на обтегача сутрин на студено. Сложих 1513 и даже обтегача не е в крайно положение и не стои много обтегнат ремъка. Сега преди 1 седмица го смених след изминати почти 52000км и пак със същия размер и с работещ климатик. Проверих и всички ролки по механизма са в идеална форма.
Колеги много ядове набрах с пистовия ремък,аз съм 1546,от месец ми скърца нещо около обтяжната ролка и вчера се обади, затегна ,скъса ремъка и се разпаднала на части ,сложих нова ролка -фленор-28лв немска пише че е ,но видях че лагера е 203 и ще избия гривната,само тя останала на ролката и ще си сложа фаг.Бях убеден ,че ми е разбит Г-образния болт ,но като го натегнах да опъна ремъка видях ,че пружината е силна и действа много нагоре,спасило ме е ,че ремъка бил дълъг и ролката не е стояла в опънато положение а се е опирала едвам в него,исках да разбера мнения за размери на ремъци,кой е най-удачен да сложа ,защото чета тука много голям диапазон от размери стават.И моето поло е с климатик от италия,но няма възможност да сменям размери докато улуча точния,те скъпи от 25лв по евтин не намирам.Ако някой е правил нещо по въпроса да сподели.
Извинявам се на колегата ,че ползвам темата ,но тези дни ми се случиха някои неща и рекох да споделя мнение а и да получа такива по някои проблеми с ремъка.Оставам с впечатление ,че колкото един ремък е по къс толкова бързо се износва Г-образния шиш.Аз ползвам ремък 1546 и забелязвам ,че ролката свободно си стои най долу съвсем леко го притиска,ползвам ролки -Фленор-29 лв германия ,но за 3 години се разбива лагерчето.След вчерашната смяна открих,че швабите слагат менте лагер,който бързо свършва курса ,извадих го и сега ще сложа ФАГ или СКФ и при следваща смяна ще изкара по дълго.Но кажете до колко може да се намалява ремъка,чета тук че някой слага и ремък 1513,не знам с 1540 например дали няма да е по добре,целта е ролката да не е опъната много и да не се разбиват фтулките та Г-образния шиш,няма разлика в работата на мотора с различните ремъци,някой ако е слагал различни размери да сподели.Имам климатик слаган в Италия.
Ако правилно си спомням един коелга беше сменил лагера с 6303, преди и аз сменях ремъци и ролки на 2-3 хил. км. и се оказа ролка на генератора. Сега съм минал сигурно над 20 хил. км. и несъм бутал ролката, а и аз мисля да сменя само лагера следващия път.
Здравейте и аз да кажа нещо от моята смяна на този ремък,когато купих колата беше с 1540, но когато търсих подобен размер нямаше имаше 1538 нещо подобно не съм много сигурен минаха 3год. но той не стана беше много малък,смених го за 1545 и го сложихме много трудно и до сега 30к км. проблеми не съм имал.Така че според мен от ремък до ремък има голяма разлика и както се улучи.А относно климатика този модел АЕФ нямат заводски,моя е слаган същата година 99-та когато е произведена колата(знам защото имам документи на климатика)но заводски оригинално няма.