Шаран 90 к.с. 1Z играят мг.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Шаран 90 к.с. 1Z играят мг.
Тази зима карах малко с биодизел и сега почна да играят мг да падат и вдигат и центровката за момент скача много над зелената линия и под графиката гледано с ваг ком. Чудя се дали при зацапан ел блок(детска болест при 1з) или филтъра е запушен или цедката на аванс клапана. Моля за помощ?
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шаран 90 к.с. 1Z играят мг.
Смени си филтъра и сложи добавка като директно да минава през помпата,а не през резервоара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди две зими изгорих около два резервоара био дизел.ТДИ АХУ никакъв проблем.Предполагам кофти съвпадение на обстоятелства.Или аз съм късметлия.Е и олио съм изгорил това лято около 50-60 литра.Текна нафтовата помпа но си мисля, че беше от старост и изминати километри - по косвени доказателства колата ми е на около 480 000 км. пробег.Дано съм бил полезен.Но си мисля, че най добре е да започнеш от горивен филтър.
- bobitur
За момент самия двигател претръпва(на празен ход) като, че ли няма гориво или някоя дюза не отваря, и в движение понякога предърпва. Интересно е че не е всеки път го прави и на различна температура на вода и външна. Дано да се окаже филтър което ме съмнява да е. Не виждам да има балончета във входящият маркуч. Когато натрупа стружки помпата какви са симптомите, играят ли милиграмите и аванса.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е решението за проблема или пак нов електронен блок на ГНП: http://www.forum-auto.com/pole-techniqu ... 381015.htm
- bobitur
След смяна на горивен филтър стана по-зле работата на двигателя постоянно го има това "ритане" на мотора. Но като заредих 20 литра дизел колата се оправи. Мисля си щом е повече нафтата да не би да е задръстена цедката в резервоара. Или да дърпа въздух от някъде от поплавъка. Не мисля че при Шараните с 1Z го има проблема със стружките помпата, която на вид е като афн. Нека някой колега с 1Z на Шаран да сподели, че е чистил ел. блок от стружки и тогава се съгласявам.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Ако искаш пиши ми на ЛС да инаправем една диагностика на колата относно ел.блока на помпата,а и не само на него.То като се прави се прави диагностика като си му е реда.
- bobitur
Ами колата се оправи. Налях и повече нафта и чудо все едно, че нищо не е било. Явно цедката е задръстена, но пролетеска ще се чисти, за сега лек й е тунджа на средата. Благодаря на предложението за диагностика на колегата, ама диагностиката си я правя вече сам, след като купих една помпа, която стой в гаража топъл резерв от "добра, професионална, диагностика" на форумен майстор от карлово. Може да не разбирам много ама за това е интернеита.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
Върни се в “Дизелови агрегати”