Здравейте, колеги! Нов съм във форума, надявам се да съм отворил темата на подходящото място. Купих си Passat Sport TDI 2.0 170 коня от Великобритания прз октомври месец. Понеже почти нищо не разбирам от коли, бях с един прриятел, който уж разбира и затова реших да я купя. Декември месец тръгнах с нея до България, но закъсах точно на влизане в Румъния. Общо взето през целия път имаше проблем, за който не подозирах преди това. Като минеше 2000 оборота и почваше да пресецва и да се мъчи и не можех да вдигна повече от 100-120 км... И така през целия път. Натисках педала на газта до край, но някъде се губеше мощността... И така до Румъния където тотално загуби мощност и както си карах със около 100 започна да намалява. Връщах скоростите, за да се опитам да набера скорост, но все едно педала на работеше. Тогава реших да изгася двигателя и да запаля отново, но когато се опитах да запаля така и не можах... В крайна сметка се прибрах с платформа и я закарах на диагностика. Най - интересното е, че там нищо не успяха да ми кажат, защото не отчитало никакви грешки. Всичко си работело. Тук е мястото да вметна, че в сервиза се установи, че DPF филтъра беше изрязан и заварен отдолу и нямаше нищо в него, а също така и катализатора.
Приемам всякакви мнения и съвети за това какъв може да е проблема и как да се постъпи?

Пасат B6 2.0 TDI 170 к.с. - над 2000 оборота прекъсва
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Пасат B6 2.0 TDI 170 к.с. - над 2000 оборота прекъсва
Здравей, напиши откъде си, за да ти кажат колегите при кого да отидеш. Трябва ти качествена диагностика.
Re: Пасат B6 2.0 TDI 170 к.с. - над 2000 оборота прекъсва
От Видин съм. Ходих при Коста Мечков, но без успех.
Върни се в “Дизелови агрегати”