Питане за обезвъздушаване ГНП/може би/ на 1.6d мотор? решен
- dvanew
- Автомобил: VW Sharan 2005
- Двигател: ASZ
Питане за обезвъздушаване ГНП/може би/ на 1.6d мотор? решен
Здравейте,току що излизам от бокса от смяна на на сегменти, гумички на клапаните и шлайф на главата. Слек като повартях на ръка 20тина оборота, реших да пробвам да запаля мотора. Повъртя си досто но само малко пушек излизаше от ауспуха и имаше съвсем слаби индикации на припалване. С помоща на втори човек,,докато той въртеше на стартер аз развих една по една гайките на тръбичките на горивопровода и о чудеса-запали. След като работи неколко минути на място и повдигачите поутихнаха забелязах следното:След като дръпна докрай обогатителя двигателя сякаш се запушва нещо и се чува едно тракане/незнам от къде/.Ако върна обогатителя тракането изчезва.Другото което се чудя- защоот маркучетата за излишното гориво не изтича навън нищо като ги извадя ?Това нормално ли е? От цялата работа двигателя с върнат обогатител работи добре и си мисля, че не съм дообезвъздушил може би системата както трябва. Помпата не съм я бутал само бях махнал изходните тръбички. Моля дайте насоки към правилно Зацепването на ангренажа според мен е ОК!Благодаря предварително и сори за дългия пост!!!
Последна промяна от dvanew на Пет 09 фев 2007 23:30, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Дизелови агрегати”