Golf MK4 TDI 150 к.с 6 ск. ARL 2002г. - Турбото гръмна
Golf MK4 TDI 150 к.с 6 ск. ARL 2002г. - Турбото гръмна
Здравейте , преди няколко дена си купих Голф 4 ,но уви при мен е било писано да гръмне турбото ,та въпроса ми е следния да ми препоръчате от къде мога да намеря турбо за този модел точно ,и да питам дали от 131 к.с турбото ще стане при мотора от 150 к.с .
-
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: AHF 2000
Re: Golf MK4 TDI 150 к.с 6 ск. ARL 2002г. - Турбото гръмна
Колега твоето турбо е Гарет 1749VB от 131 коня е 1759VA. С две думи ти можеш да сложин от 131 коня, но няма да ти върши работа, защотото е по малка и пак ще гръмне или няма да гръмне, но ще и съкратиш животеца който е останал. Според мен най-добрия вариант е да пратиш турбото за рециклиране или да намериш някое читаво. Кажи от къде си за да можем да ти помогнем. Поздрави
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Е дали ще е ASZ с чип примерно или ARL без каква е разликата ?
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Ми около 50-60нютона 

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
IvailoOo написа:Е дали ще е ASZ с чип примерно или ARL без каква е разликата ?
Агресията която дава чипа на ASZ,не че ARL не е агресивен,но в заводските настройки е по спокоен,обаче както е с заводски настойки така турбината му се чуваше доста приятно,това съм забелязал при карането на 2-та двигателя...

@lambo_sl от Бургас съм ,значи трябва да търся турбо за 150 к.с няма смисъл да слагам от 131к.с незнам модела на турбото тъй като не е демонтирано още до 2-3 дена може да го демонтират ще напишя модела на турбото .
-
- Автомобил:
- Двигател:
1749VB се монтира на ARL. Търси такова турбо, монтирай и слагай чип.
Е ,аз неща да слагам чип ,искам турбо за 150 к.с ARL .
Затова в по-предния пост питах дали пт 131 к.с ще ми свърши работа ,но явно няма ,а знаете ли как вървят като цени турбото ?
Затова в по-предния пост питах дали пт 131 к.с ще ми свърши работа ,но явно няма ,а знаете ли как вървят като цени турбото ?
-
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: AHF 2000
За около 500 лева можеш да намериш
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
колега, в какво се изразява гърмежа? Отвори турбото и виж какво е пострадало. Ако решиш да рециклираш (което ти препоръчвам) в най-скъпия си вариант, ще ти излезе към 700 лв - но ще имаш нова геометрия и всички чарколяци вътре в самата турбина ще са нови.. Общо взето само корпуса ще е стария.
П.с.
Още повече, че ти си близо до Варна, а там доколкото знам има доста кадърни пичове които могат да ти помогнат :)
П.с.
След като си намериш друго турбо(или рециклираш твоето), ако все още не си го направил, си затапи ЕГР клапана.
П.с.
Още повече, че ти си близо до Варна, а там доколкото знам има доста кадърни пичове които могат да ти помогнат :)
П.с.
След като си намериш друго турбо(или рециклираш твоето), ако все още не си го направил, си затапи ЕГР клапана.
И ,аз питах за рециклиране на турбото но ми идва по-скъпо отколкото да си взема втора ръка незнам кой е по-добрия вариант от двата рециклирано турбо или втора ръка ще помоля някой на който му се е случвало такова нещо да пише по темата ,защото на мен за првъв път ми се случва имах там една бричка кола чист дизел беше сега си купих тази турбо дизел 150 к.с за мой късмет турбото гръмна . Така ,че който се е сблъсквал с проблема да пише.
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Ами аз също карам АРЛ и минах по този път.
Турбото което ще си купиш втора ръка, никой не може да ти гарантира в какво състояние е. Ако си купиш ремонтен комплект за твоето, с нови части, ще знаеш, че са нови. То за това идва по-скъпо т. нар. "рециклиране" :)
Турбото което ще си купиш втора ръка, никой не може да ти гарантира в какво състояние е. Ако си купиш ремонтен комплект за твоето, с нови части, ще знаеш, че са нови. То за това идва по-скъпо т. нар. "рециклиране" :)
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Най добре ново Втората употреба е котка в чувал а да го рециклираш с китайски части не е оферта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте всички. И аз съм с АРЛ мотор, тук по форума за турбо срещнах името на някакъв САМУИЛ от ВАРНА, който бил напред в тази материя и рециклирал добре старите турбокомпресори. Но след рециклирането имаш ли идея къде ще ти направят настроиките : да го разпознае компа, да дава коректно налягане, да не пренадува...????
Еми за нагласянето може да се закачи на компютър той ще каже на колко да се направи за да не пренадува . Искам да питам и защо се е скъсало турбото или просто му е дошло времето.
Върни се в “Дизелови агрегати”