TDI 1Z проблем с паленето
TDI 1Z проблем с паленето
Здравейте колеги имам следния проблем, автомобила който управлявам е VW PASSAT B4 TDI с мотор 1Z днес след спиране пред магазин за около 15 минути колата не искаше да запали, давам на контакт и след това на стартер и нищо даже не иска и да завърти запалихме я с бутане угасих я и след това пали без проблем от какво може да е? благодаря предварително ако има вече такава тема извинявам се ако може да ми пратите линк към нея :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: TDI 1Z проблем с паленето
Стартер или клеморед. Мисля, че друго няма 

- stefan4o
- Контакти:
Абсолютно да.
От опит говоря 
Моята по същия начин отказа да запали, просто като завъртя ключа и... нищо. Профилактика на стартера - закарах колата и си я взех готова за 40 лева мисля беше. Преди 2 или 3 години не помня с точност. До момента нямам оплаквания откъм стартера.

Моята по същия начин отказа да запали, просто като завъртя ключа и... нищо. Профилактика на стартера - закарах колата и си я взех готова за 40 лева мисля беше. Преди 2 или 3 години не помня с точност. До момента нямам оплаквания откъм стартера.
Добре де ами след като ти направи тоя проблем после порбва ли да я запалиш?
- stefan4o
- Контакти:
Запалих я с тикане. То и при мен вариантите не са много. Пробвах няколко пъти изчаквах (може би трябваше да почукна по корпуса на стартера, както препоръчват някои колеги, но не се сетих тогава), накрая тикнахме и запали от четвърт. Мисля, че после още веднъж така с тикане я запалих и на същия ден я откарах в сервиз за профилактика на стартери/алтернатори и оттогава съм нямал проблем.
Е тай ама мойта пък 30 минути след тикането я птробвах пали без проблем
- stefan4o
- Контакти:
Е тогава когато не иска да запали подай напрежение на шалтера на стартера с кабелче от акумулатора директно. Ако тогава се завърти - търси причината в клемореда, примерно.
До стартера отива сигнал мерих го с пробната лампа, най вероятно е от него
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=371243 тук подробно съм описал как да пробваш дали е стартер или клеморед :) дерзай :)
Върни се в “Дизелови агрегати”