Здравейте,
днес водих колата - Пасат B6 2,0tdi на диагностика. Маисторите казаха, че веригата на маслената помпа се е разтракала и е за смяна. Тъй като вече не се предлага верига и обтегач искат да сменят цялата маслена помпа с "по-новия" модел, която е само с зъбни колела. За мой късмет имат новия модел помпа, която струва ~1000лв. Бях чел, че се сменя само шестограма, обтегача и веригата на помпата, но те са сервиз за VW - трябва да са по-добре информирани. Индикатора за налягане и ниво не свети и колата си работи прилично. Казаха колата да не се кара докато не сменим помпата, за да не роди.

Пасат B6 2,0tdi маслена помпа
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Маслена помпа за Пасат B6
1000 лв е доста добра цена за това което са ти предложили направи това което са ти казали според мен наи-добре за да нямяш грижи ,но не забравяи 4е трябва да се смени и зъбното колело на коляновия вал след като ще се сменя с новия модел-предполагам 4е все пак фв сервиз са запознати.По-добре наистина не я караи колата 4е ако се скъса.... 

-
- Автомобил: vw passat 3c2--b6
- Двигател: BKP
Re: Маслена помпа за Пасат B6
Колега,здравей с какъв пробег е колата та е с разтегната верига и иска смяна.И аз съм с верига,поне така мисля де защото е от първите пасати и да знам до колко хил.км. издържат с заводската верига.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат B6 2,0tdi маслена помпа
Я, цената паднала с 66 процента.Купувайте всички с по-стара година.Никъде не се казва колко издържа веригата..При мене не се скъса ,прецакало се беше едно зъбно колело.
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Re: Пасат B6 2,0tdi маслена помпа
Колега VAB, имашели някакви симптоми, или случаино откриха че е тръгнала веригата?
В кой VW сервиз си закарал колата ?
В кой VW сервиз си закарал колата ?
Върни се в “Дизелови агрегати”