Лошо ли е ако духа от щеката за маслото?
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Щото гледам че на бензиновия голф го няма това духане пък на дизела си духа доста сериозно...Мисля си за сегменти ама пък пали от раз,върви доста стабилно...та се чуда дали е нормално при дизела?въпреки,че няма логика. 

- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
АХА!
А може ли от дълъг престой без да работи двигатела да са спекли сегментите?Ама пък си пали и върви прекрасно...
а,изтървал съм да пиша,че става вапрос за Г2 ГТД с незнайно кой мотор...
2.При току що стартиран студен двигател извадете щеката за маслото-от тръбичката не трябва да духа въздух или да излизат изгорели газове.Ако се появят маслени пръски-двигателят е издухан.Добрият дизел няма картерно налягане-не духа през тръбичката за щеката.

А може ли от дълъг престой без да работи двигатела да са спекли сегментите?Ама пък си пали и върви прекрасно...
а,изтървал съм да пиша,че става вапрос за Г2 ГТД с незнайно кой мотор...
- masterbench
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мойта двойчица 5г си духаше но неме остави никаде Ясно е че са сегменти но непипай нищо докато се търкаля 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
поне аз незнам по лесен метод от сваляне на мъркуча и проверка освен ако не е прегънат и си личи от далече а ако само полъхва може да се каже че е нормално дори и новите коли имат полъх на подкартерни газовеRabbit_TDI написа:tatenceto написа:всичко казано до тук е вярно но си провери и мъркуча който отвежда подкартерните газове да нее запушен
А я кажи един по-лесен метод за проверка без откачане на маркуча?Щото и аз като навра пръста в отвора за щеката и полъхва
Върни се в “Дизелови агрегати”