Шаран 1.9TDI,110к.с.99г двг-AFN,тропане отпред ОТСТРАНЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Шаран 1.9TDI,110к.с.99г двг-AFN,тропане отпред ОТСТРАНЕНО

Мнениеот teodor.vasilev » Пон 04 ное 2013 23:55

Здравейте колеги,
от около три месеца си взехме още един семеен автомобил VW Sharan 1.9 TDI 110 к.с. 99г., поради необходимостта от по голям такъв, понеже съм горд татко на естествени тризнаци - момиче и две момчета които са вече на годинка и седем месеца.
Всичко супер, но ...
от няколко дена хубавия ни горепосочен автомобил започна да тропа нещо отпред. Първоначално си помислих, че някой маншон или нещо друго подобно се е скъсало и при движение тропа. Вкарах колата на канала, но такова нещо не се установи - всичко видимо е ок без да има пропуски на грес или нещо друго. Вчера докато бяхме излезли с колата ми направи впечатление, че въпросното тропане се чува когато колата е в движение и е на свободна т.е. по инерция. Включа ли на скорост и отпусна ли съединителя тропането спира. Когато е по инерция и натисна спирачките също не се чува, но отпусна ли педала отново започва да тропа. Поради описаните причини си помислих, че е вътрешно ляво каре, понеже ми се струва, че шумът е от лявата шофьорска страна/ усеща се и по пода на купето/. Тази вечер смених въпросното каре, но за мое голямо съжаление тропането при движение по инерция си остана. Колкото по бързо се движи колата толкова по учестено е тропането и обратно, колкото по бавно се движи, толкова намалява и шума, което предполага, че е свързано с въртящите елементи полуоски, карета и др.

И въпросът ми към Вас колеги е от какво може да е това тропане при движение на автомобила по инерция?

Надявам се наистина, че ще успея с Ваша помощ да реша проблема в най-скоро време за да возя спокойно семейството си без притеснения ...

Благодаря Ви предварително!
Поздрави и леки и безаварийни километри с любимите коли!

Колеги, горепосочения проблем и въпросното тропане са отстранени.
След допълнителни оглеждания на всичко онова от което може да бъде и след демонтаж и монтаж на други предни джанти и гуми установих, че въпросното тропане беше в резултат на разхлабени болтове на дясната предна джанта. Не ми се мисли по какъв начин или точно как се е случило това ... Важното е, че няма последствия и проблема е разрешен!!!

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Re: Шаран 1.9TDI,110к.с.99г двг-AFN,тропане отпред ОТСТРАНЕН

Мнениеот teodor.vasilev » Сря 06 ное 2013 23:01

Колеги, горепосочения проблем и въпросното тропане са отстранени.
След допълнителни оглеждания на всичко онова от което може да бъде и след демонтаж и монтаж на други предни джанти и гуми установих, че въпросното тропане беше в резултат на разхлабени болтове на дясната предна джанта. Не ми се мисли по какъв начин или точно как се е случило това ... Важното е, че няма последствия и проблема е разрешен!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”