Здравейте.
От няколко дни забелязах, че интеркулера ми започна да "сълзи". Омазва бронята отвътре. Това омазване се случва по едно и също време с омазване на задната част на мотора, към купето. Това се случва веднага след студовете. Зимата го нямах този проблем, колата всъщност я купих есента. Карам с масло 5W40, възможно ли е заради маслото да се случва това ?
Също забелязах че в горната си част, кулера има куплунг, в него няма включено нищо, нормално ли е това ?

Голф 4 - 1.9 TDI 90hp, въпрос за интеркулер
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Голф 4 - 1.9 TDI 90hp, въпрос за интеркулер
Какво капе от кулера масло ли? Ако е масло значи турбото ти е за ремонт или смяна.
Мисля, че е масло. Малко ми е трудно да определя. Значи проблема не ми е в кулера ами в турбото ?
- blade84
Да ако има масло там е от турбото.
Възможно ли е това масло в кулера да е от картерните газове, или турбото да тече, тъй като маслото му идва твърде рядко ?
- komareca
- Автомобил:
- Двигател:
колата варвили както тереба
Да, с вървежда няма никакъв проблем, на ниски обороти, на високи обороти, с високи скорости...голяма ракета си е.
Не знам, да се притеснявам ли...
Не знам, да се притеснявам ли...
- blade84
Ivo_Ray написа:Възможно ли е това масло в кулера да е от картерните газове, или турбото да тече, тъй като маслото му идва твърде рядко ?
Няма как да е от картерни газове, по добре свали кулера и виж кво е положението. Иначе маслото не е редко.
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
blade84 замислял ли си се, че с мненията си може да накараш някои да похарчи много пари без причина? Я намери такава кола и виж дали не влиза маркуча за картерните газове в турбо пътищата. Ivo_Ray най-вероятно скобите на кулера са взели да опускат по малко.
- blade84
Маркуча на картерните газове влиза но няма как чак капки масло да капят от него. Ако има някакво омасляване не е проблем но ако капе значи си има теч на масло. При новите 2.0 тди е по сериозна работата с маслото от картерните ама тук не е такъв мотора.
И какво общо имат скобите на кулера с теча на масло това дали са хлабави или не няма нищо общо с проблема, там въобще не трябва да има масло.
И какво общо имат скобите на кулера с теча на масло това дали са хлабави или не няма нищо общо с проблема, там въобще не трябва да има масло.
Последна промяна от gr_kanev на Сря 06 мар 2013 18:30, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
да така е но по стените на тръбите и в ниските точки винаги се събира :) до някаква степен е нормално да има. 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Съвет към автора на темата : Следи си редовно маслото , оглеждай се за пушаци по време на каране , затегни си малко скобите на куулера ( дано да не е спукан но щом казваш върви добре ) и си карай кола без да се притесняваш за сега.
П.С : Няма да е лошо да смъкнеш куулера да го изчистиш от вътре малко .
П.С : Няма да е лошо да смъкнеш куулера да го изчистиш от вътре малко .
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
iavor89 написа:blade84 замислял ли си се, че с мненията си може да накараш някои да похарчи много пари без причина? Я намери такава кола и виж дали не влиза маркуча за картерните газове в турбо пътищата. Ivo_Ray най-вероятно скобите на кулера са взели да опускат по малко.

Не съм виждал все още кола на тези години да е със СУХ интеркулер!!!!
Не може да давате диагнози за ремонти на турбото от клавиатурата си!!!

Колегата ventotdi е дал правилните съвети!

Здравейте.
Благодаря ви за мненията и отделеното време.
Моите възможности стигат до там, да сваля охладителя, да го почистя, да видя от къде тече и евентуално да го ремонтирам/подменя. Междувременно ще следя и нивото на маслото. Мисля и временно да извадя картерните газове в някакъв съд... В събота се надявам да имам вече разултати и ще споделя какво е положението.
Но ако се окаже, че тече масло а не просто кондензирала вода или някакъв микс от маслени пари в малки количества, просто нямам идея какво ще правя. В Русе не познавам свестен майстор, който да ми направи дори елементарна диагностика и да ми обясни като човек какво се случва...
Благодаря ви за мненията и отделеното време.
Моите възможности стигат до там, да сваля охладителя, да го почистя, да видя от къде тече и евентуално да го ремонтирам/подменя. Междувременно ще следя и нивото на маслото. Мисля и временно да извадя картерните газове в някакъв съд... В събота се надявам да имам вече разултати и ще споделя какво е положението.
Но ако се окаже, че тече масло а не просто кондензирала вода или някакъв микс от маслени пари в малки количества, просто нямам идея какво ще правя. В Русе не познавам свестен майстор, който да ми направи дори елементарна диагностика и да ми обясни като човек какво се случва...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Точно в Русе ще ти намеря един човек който дори кара същата кола със същия мотор ,който ще ти обясни неща ,който искаш да чуеш и ще ти направи качествена диагностика . Ще ти обясни положението на всичко ,което те интересува разбира се срещу заплащане . Цените мисля ,че ще ти харесат . Ако решиш нещо мога да говоря с него и да видя дали ще ти обърне внимание все пак всеки човек си има някакви задължения ;)
Върни се в “Дизелови агрегати”