Golf 3 TDI 1z - няколко въпроса...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
the_fast_r1
Автомобил: Golf III 1.9 TDI
Двигател: 1z - 1996

Golf 3 TDI 1z - няколко въпроса...

Мнениеот the_fast_r1 » Вто 26 фев 2013 19:00

Здравейте колеги. От вчера и аз официално се присъединявам към VW клуба! Взех си Golf 3 със споменатия и в заглавието на темата 1z мотор и имам няколко въпроса:

1. 1z 100% ли е с плътен маховик? Въпреки, че на огледа на автомобила не обърнах толкова внимание на кода на двигателя, защото си работи много стегнато и тихо, даже не съм си и представял да е така...

2. Двигателя никога не е бил измиван явно, защото като отворих първоначално капака и се поуплаших малко! Ще му стане ли нещо, ако се измие на водо/паро- струйка?

3. Не работи централното заключване или изобщо няма такова и как да разбера, кое от двете е? При отключване или заключване на предните врати с ключа се отключва конкретната врата, без да се засягат другите, тоест всяка следваща врата я отключвам от вътре с повдигане на бутончето на съответната врата. Видях че в багажника от дясно до "макферсона" има изпъкнало място в самата кора на багажника, но все още не съм отварял да видя дали има там компресорче, а може и тръбата за пълнене на резервоара да минава от там, защото капачката е от външната страна. Да уточня, че Голфа е с 4-ри врати, ако има някакво значение! Също така, ако няма централно заключване, как по дяволите се заключва капачката на резервоара, тъй като на самата капачка няма ключалка за ключ?!?! Към ключовете на автомобила има и дистанционно за аларма! Батерииката му беше паднала и днес си купих друга и я смених. При натискане на първия бутон мигачите светват веднъж и сиренката писка веднъж. Втори пък като се натисне бутона съответно мичачите примигват 2 пъти и сиренката писка 2 пъти. Втория бутон като го натисна и почва да свири сиренката... Така и не му разбрах принципа. Надявах се алармата да е свързана към централното, но явно не е или компресорчето е сдало багажа, ако има такова изобщо.

4. Зумера на забравени светлини не работи? Четох във форума, че е при бушоните № 36, но още не съм го поглеждал. Все пак вчера взех колата...

5. Автомобила е с двата еърбега, но лампичката за неизправност на еърбега свети постоянно, при мен се намира най-отляво на таблото под копчето за габарит и светлини и регулиране на височината на фаровете и якроктта на осветлението на уредите на таблото. Възможно ли е да има записана грешка в компютъра и в това да се проблема. Поръчал съм си кабел VAG-COM 409.1, но ще го получа след 2 седмици. С него дали ще е възможно да се установи проблема?

6. Видях на една лепенка на вратата, че ангренажа е сменян на 260 000 км. и да се смени отново на 290 000 км. В момента по километраж показва 268 000. Ще има ли проблем да карам още някакви километри преди да тръгна да го сменям? За масло съм се ориентирал към "Total Quartz 7000 10W-40 Дизел". Четох във форума, че доста от Вас сте доволни от това масло?

Ще съм изключително благодарен, на всеки който може да ми окаже някаква помощ за горните въпроси!!!

П.С. - За пояснение - Автомобила го купих от познати, но момчето което "беше" собственик на автомобила е в Англия и беше оставил пълномощно на майка си, а тя както се сещате нищо не знае за автомобила. До сега съм шофирал около 20 различни автомобила, но това е първият мой собствен или поне на мое име!!! :biggrin

Потребителски аватар
svetliosabev
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1Z 1995

Re: Golf 3 TDI 1z - няколко въпроса...

Мнениеот svetliosabev » Сря 27 фев 2013 10:11

1:Да 100% е с плътен маховик.
2:Няма проблем ,аз само така си мия моя.
3:Компресорчето се намира точно до десния стоп вътре в багажника.Предполагам че трябва да го има,но да е опукало (влиза вода от стопа и изгаря,казвам го от опит :icon_sad ),или проблем с кабелите в гумените маншони на вратите.
4:Сам си си отговорил :mrgreen
5:Напълно е възможно да има записана грешка(и на мен от нищо ми е светвала лампата),но е възможно да е прекъснат лентовия кабел на шофьорския.
6:Тук съм пас :Mr Green Fun, чакай още мнения.

Честито и да те радва :th_up !!!

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 27 фев 2013 15:47

Свали капака и си виж ангренажа...може пък наистина да е обслужвана наскоро,стига да не е взета от автокъща,защото имат навика да връщат километрите мааалко след последното обслужване. За маслото трябва добре да помислиш ;)

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 27 фев 2013 17:06

Здравей и успех с новият автомобил. Аз имам същия, само, че с три врати. Маслото, което си избрал е перфектно! Карам вече 5 години само с такова и не само на тази кола. Взимай го от Ауто хелп, там е със гарантиран произход. Ангренажния ремък, заедно със ролката ги сменяш моментално! Не вярвай на никого, най-малкото, дори и да е сменян, но е стар, пак може да направи проблем! Сменяй със чисто нови и от гарантирано място.

На другото мисля, че ти е отговорено.

Успех! :love.vwclub

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Сря 27 фев 2013 17:56

да ти е честито много добър мотор с евтина подръжка и калпаво копе :th_up

Потребителски аватар
the_fast_r1

Мнениеот the_fast_r1 » Съб 02 мар 2013 19:58

Благодаря Колеги! :smile

Оказа се, че автомобила е без централно, но поне алармата работи! Ще се мисли вариант за поставяне на електрическо централно (най-вероятно сам ще си го поставям). За резервоара ще си търся капачка с ключ. Чрез китайския кабел "VAG-COM 409.1" изчистих записаната грешка в Еърбега и сега лампичката изгасва след 5-6 секунди. Гледах и ангренажа и според мен си има още много каране в него - изглежда ми като нов... :confused

Благодаря още веднъж за мненията!

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Съб 02 мар 2013 20:23

Ангренажа с ролката и маслото с всички филтри задължително сменяй, ако нямаш пари сега задели си по натам но не го отлагай много.

Потребителски аватар
the_fast_r1

Мнениеот the_fast_r1 » Съб 02 мар 2013 20:26

blade84 написа:Ангренажа с ролката и маслото с всички филтри задължително сменяй, ако нямаш пари сега задели си по натам но не го отлагай много.

Маслото и всички филтри днес ги смених. Ангренажа + ролките и другите ремъци ще бъдат малко по натам. Най-вероятно след 1-2 месеца.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 09 мар 2013 1:03

за измиването на двигателя внимавай,че аз като измих моя с водоструйката и от силата на водата се цепна едното мъркуче за обратната нафта на дюзите. Естествено не го видях веднага ,а чак след няколко километра каране като ми засмърдя в купето на нафта и целия двигател беше облят с нафта :banghead

Върни се в “Дизелови агрегати”