голф 4 1998 дизел 90 коня светна лампата на ABS-a и
- Zdravchev
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател:
голф 4 1998 дизел 90 коня светна лампата на ABS-a и
Здравейте , колата е голф 4 1998 дизел 90 коня, тръгнах за велинград и по пътя нагоре изведнъж ми светната лампата за абс и за ръчната и започна да пилка като лампата за ръчната премигваше , спрях почаках малко но не спираше да пилка и да светят. Изгасих колата видях дали има спирачна течност но всичко со беше ок и след това реших да я запаля пак , но нямаше контакт ,изчезваше всичко като дам контакт (дори часовника и изминатите километри ) след няколко опита даде на контакт и запали а спирачка си имах преди и след да стане проблема минах 100 километра без проблем. На сутринта запалих и ми светна лампата за маслото премигваше и пак пилкаше но за кратко.някой ако знае нещо да пише . Аз мисля , че може да е от акумулатора защото не е читав и не пали винаги повечето пъти я паля на скорост:)
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много странен проблем...
Нищо странно не виждам в случая!Закачи колата на диагностика,провери кабелите около акумулатора и стартера,почисти им връзките и ги притегни.Замери си зареждането и акумулатора,дали държи ток.
Преди време имах почти същият проблем и по съвет на dani94 проверих кабелите и се оказа хлабав дебелият плюсов кабел от акуто до стартера!
Преди време имах почти същият проблем и по съвет на dani94 проверих кабелите и се оказа хлабав дебелият плюсов кабел от акуто до стартера!

- Zdravchev
- Двигател:
Re: голф 4 1998 дизел 90 коня светна лампата на ABS-a и
благодаря колега днеска се захващам с тази процедура :)
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Преди известно време се случи същото и на мен ABS светна жълта лампа и на ръчната започна да мига червената и изписнаше STOP и нещо друго на дисплея.Оказа се проблема в задния капак на багажника когато не е затворен хубаво или замасяване на кабелите му за сигнализацията за затваряне.Странно, но това се оказа при мен.Когато е отворена някоя врата ми дава сигнал за отворена врата , когато капака на багажника описаното по горе. 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
И при мен светеше абс-а.Сканирах и ми показа заден десен датчик.Смених го и се оправи.
- Zdravchev
- Двигател:
Няма да имам време теа дни , но наи скоро ще трябва да мине диагностика
Върни се в “Дизелови агрегати”