seat leon 1.9TDI-питане
seat leon 1.9TDI-питане
здравейте колеги,смятам да си сменям голфчето(golf3gti)с seat leon 1.9tdi ,и понеже до сега несам карал дизел и не ми много ясно,та питането мие какво масло се слага,какви ролки,ремаци,филтри и сигорно има и още,и не на последно място кои сервизи бихте ми препорьчали
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Мдам , колегата е прав, всичко е като на Golf 4.
ps: не си взимай ши**ият Seat !
Окачването не издържа на това купе, (през 15000 км къса тампони на носача), и за 40 000 км из дупките в BG интериора се раздрънка целият, сега скърца, дрънчи...гадост ,а за мен това е най-отвратителното нещо в една кола ! Ако моят не беше с двигател ARL да съм го шитнал веднага ! Сега иде ред на разглабането на целият интериор и слагането на дунапренчета под всяка кора и щипка
ps: не си взимай ши**ият Seat !
Окачването не издържа на това купе, (през 15000 км къса тампони на носача), и за 40 000 км из дупките в BG интериора се раздрънка целият, сега скърца, дрънчи...гадост ,а за мен това е най-отвратителното нещо в една кола ! Ако моят не беше с двигател ARL да съм го шитнал веднага ! Сега иде ред на разглабането на целият интериор и слагането на дунапренчета под всяка кора и щипка

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а6 се чупи много по-лесно от г4...леона е със доста здрава предница, просто трябва да се внимава по дупките, защото е твърдичък и така...а относно скърцането на интериора незнам дали дунапренчетата ще помогнат...по-добре почисти всичко от прахта и силикона наслагван много пъти по автомивките(много важно), намажи ги с сух сапун отвътре и заспиват 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: seat leon 1.9TDI-питане
tazma написа:здравейте колеги,смятам да си сменям голфчето(golf3gti)с seat leon 1.9tdi ,и понеже до сега несам карал дизел и не ми много ясно,та питането мие какво масло се слага,какви ролки,ремаци,филтри и сигорно има и още,и не на последно място кои сервизи бихте ми препорьчали
Ти на какво се спря и защо?
значи,аз си взех leona които е 1.9TDI защо обаче:1-исках да пробвам дизел;2-защото хар4ели по малко(което незнам колко е вярно)но евтино нафта се намира;3-гледах да е по масов двигател за да си намирам 4асти по лесно,и по разбираем от така наречените маистори;4-дьржах да е немска марка,а сеата е на базата на голф 4(дамек окачването и двигателя са на VW)поне така сам чувал;5-ЦЕНАТА.
А за TOYOTA нещо на сам им фен.Служебните коли в работата са toyota corola то4но този двигател 1,6 бензин,зана4и колите са на около година и са изминали грубо по 20000км.и имат забелешки в интериора(тапитерията по седалките се е протрила,таблото скьрца и това за 1г.)общо взето материалите които са използвани за купето неса от най-здравите),иначе двигател и окачване незнам да имат забелешки"всепак са на по година"
А за TOYOTA нещо на сам им фен.Служебните коли в работата са toyota corola то4но този двигател 1,6 бензин,зана4и колите са на около година и са изминали грубо по 20000км.и имат забелешки в интериора(тапитерията по седалките се е протрила,таблото скьрца и това за 1г.)общо взето материалите които са използвани за купето неса от най-здравите),иначе двигател и окачване незнам да имат забелешки"всепак са на по година"
tazma написа:значи,аз си взех leona които е 1.9TDI защо обаче:1-исках да пробвам дизел;2-защото хар4ели по малко(което незнам колко е вярно)но евтино нафта се намира;3-гледах да е по масов двигател за да си намирам 4асти по лесно,и по разбираем от така наречените маистори;4-дьржах да е немска марка,а сеата е на базата на голф 4(дамек окачването и двигателя са на VW)поне така сам чувал;5-ЦЕНАТА.
Ясно, но доволен ли си сега от избора който си направил?
Като цяло сьм доволен,вьрви повече от очакваното,незнам колко точно харчи ама кам 8-9л.,вози прилично твьрдо(по-меко от предишната кола голф-3gti) и има куп глезотийки.
Но като цяло сам доволен само дето се скапа турбото на 2000км.минати от мен.Като махнем този минус (турбото) се надявам да не ми прави повече подобни проблеми защото не е ефтино.Ако ли не КОЛИ има.
Надявам се да сьм ти бил полезен и успех в избора.
Но като цяло сам доволен само дето се скапа турбото на 2000км.минати от мен.Като махнем този минус (турбото) се надявам да не ми прави повече подобни проблеми защото не е ефтино.Ако ли не КОЛИ има.
Надявам се да сьм ти бил полезен и успех в избора.
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от мойта Тойота съм много доволен. Взех си 2007 Авенсис 2.2 D-4D 150 коня и съм много доволен. Вече е на 23 000км. и абсолютно никакви проблеми не съм имал. Има и една доста съществена подробност, а именно- Авенсиса го правят в Англия, а Королата- в Турция.tazma написа:значи,аз си взех leona които е 1.9TDI защо обаче:1-исках да пробвам дизел;2-защото хар4ели по малко(което незнам колко е вярно)но евтино нафта се намира;3-гледах да е по масов двигател за да си намирам 4асти по лесно,и по разбираем от така наречените маистори;4-дьржах да е немска марка,а сеата е на базата на голф 4(дамек окачването и двигателя са на VW)поне така сам чувал;5-ЦЕНАТА.
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”