Привет на всички колеги. :) Колата е голф 4 99та AHF 110 коня. Имам няколко въпроса, които засягат смяната на турбина и ще съм много благодарен ако някой отдели време да ми помогне. Скоро ще слагам чип, но има един проблем и той е, че турбината е зацапана, а и май има луфт. Реших да не го чистя/рециклирам, а направо да си търся турбина от по-мощен двигател, за да има и по-голям ефект при чипването. Въпросът ми е какво точно турбо мога да използвам, примерно от 1.8t бензинов, или 130кс tdi, въобще какви са възможностите? Естествено търся и компромисно решение с парите, затова ще си търся някое запазено втора употреба, но просто не знам какво точно да търся като модел и кое ще ми свърши най-добра работа. Това е общо взето случаят. Благодаря отново на отзовалите се!
P.S. Забравих да спомена, че търсих подобни теми, но не открих, затова ако някой колега знае за съществуването на такава да пусне евентуално линк към нея, че да се образовам.

Голф 4 ahf смяна на турбо
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Голф 4 ahf смяна на турбо
От бензинова кола със сигурност недей да търсиш няма как стане а и на 1.8Т е по малко от твоето. По скоро си прати твоето турбо на ифидик или бега4ката от Варна да го рециклират и да му направят хибрид. Само трябва да знаеш какви коне гониш след чипа.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Може да му сложиш пак от голф 4 тди 150 кс ако намериш такава турбина си пей песента 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
1749VA или 1749VB
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Недей пипа/купува нещо без да си сигурен
Отиваш при мапер и той ти казва кое-как
често оригиналната е напълно достатъчна ,в повечето случай ,да прибавиш +30-тина кончета без проблем! Ако се монтира прек. голямо турбо- ефекта ще е незадоволителен , налагат се мн и други и скъпи промени, за да се компенсира "дупката"
Но аз какво знам за "помпането" на мотори- почти нищо
затова се обръщам към спец по тунинг ,по тази материя .

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Да наистина тогава ти трябват по широки турбопътища.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
За VA и VB ли му трябват много други промени? 

Колега ще обясниш ли VA и VB от кой модел са, или направо ако имаш някакви линкове да не те карам да пишеш излишно, благодаря :) Иначе съм наясно, че ще има промени.. Тепърва предстоят, то запали ли се човек стига да има пари - край!

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Mitara6ki написа:Колега ще обясниш ли VA и VB от кой модел са, или направо ако имаш някакви линкове да не те карам да пишеш излишно, благодаря :) Иначе съм наясно, че ще има промени.. Тепърва предстоят, то запали ли се човек стига да има пари - край!![]()
VA е от 131 коня мотора а VB от 150.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
За VA или VB се преравя само един маркуч. А и реално колата не е по-"лагава".ОБаче има една хватка..с тези разръсквачи няма смисъл
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Малко идват милиграмите гориво от оригиналните.......
Ясно ми беше, че ще стигна до разпръсквачи с този форум
Ще чакам да ми изпадне някоя VA или VB и я отнасям, стига да е читава. Разпръсквачите ако ги взема от колата, от която взимам турбото ще свършат ли работа, или направо нови? И на кой бихте ме посъветвали да оставя колата в София за тези интервенции?
samo_pechka чипът ще се слага при Brezel и ми обясни малко и той как да действам затова и ще следвам тази последователност - турбо, разпръсквачи, чип...и съединител по-натам
Сега остава само да и смъкна окачването следващия месец, защото и взех едни 17ки и седи като каруца на тях и почвам да търся :)
Благодаря на всички и като има развитие ще пиша. :)

samo_pechka чипът ще се слага при Brezel и ми обясни малко и той как да действам затова и ще следвам тази последователност - турбо, разпръсквачи, чип...и съединител по-натам

Благодаря на всички и като има развитие ще пиша. :)
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

Върни се в “Дизелови агрегати”