Пасат Б5 перка на Климатика 1,9 тди 110 к.с. 98 г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
veselinov87
Автомобил: VW Passat
Двигател: TDI

Пасат Б5 перка на Климатика 1,9 тди 110 к.с. 98 г.

Мнениеот veselinov87 » Пон 18 мар 2013 12:45

Здр приятели и колеги, искам да задам едно въпросче, разглобих си перката на климатика защото не работеше , та установих че четките са свършили, но едно че не мога да намеря същите четки друго гледам че роторчето е с каналчета по него там където четките са стъргали това нормално ли или трябва да е гладко... има 3-4 каналчета на разстояние от по 1-2 мм.

Мерси

Потребителски аватар
ivan_storm
Автомобил: Passat B5
Двигател: AVG
Контакти:

Re: Пасат Б5 перка на Климатика 1,9 тди 110 к.с. 98 г.

Мнениеот ivan_storm » Пон 18 мар 2013 17:21

Съвсем наскоро минах през същата процедура по ремонт на вентилатора въртящ перката на климатика. Ако моторчето е френското "валео" търсиш четки за стартер с дебелина 9х6х17 които да са с "меден" оттенък т.с да са твърди иначе "черните" са само графит и заминават. Трябва да се направи с подходящ инструмент каналите в които се закрепват и държат към четкодържача. И при мен имаше канали на медните колектори , но беше незначително износването. Иска се малко сръчност и мерак и се спестяват едни поне 116лв за най евтиния нов вариант на вентилатора.

veselinov87
Автомобил: VW Passat
Двигател: TDI

Re: Пасат Б5 перка на Климатика 1,9 тди 110 к.с. 98 г.

Мнениеот veselinov87 » Вто 19 мар 2013 11:03

проблема при мен колега е че тези канали на роторчето са толкова дълбоки че си мисля че са стигнали до дъното му... А за страничните канали те са лесни, само че тука в Силистра ми обявиха цена от 14 лв за брой четка... а даже и не беше същата а някаква която да дооправям.

Върни се в “Дизелови агрегати”