VENTO 1.9 TDI 90 k.c. проблем с помпата
VENTO 1.9 TDI 90 k.c. проблем с помпата
Здравейте колеги. Прочетох доста теми и решения на проблеми. Убедих се, че тук във форума има много хора който наистина си разбират от двигатели и всички останали въпроси свързани с тях. Въпроса ми е има ли доббър майстор тук в София от форума който е специалист по дизелови двигатели? Става въпрос за 1.9 ТДИ 1Z мотор. нафтовата помпа цялата е в нафта и явно изпуска от някъде, също така тресе понякога. имам нужда от човек който да диагностицира проблема. Също така явно имам проблем с вакума и турбината. Ходих къде ли не и чух какви ли не мнения за мотора ми. МОЛЯ наистина за помощ искам да си оправя колата а не да сменя половината части по нея без причина.
Re: VENTO 1.9 TDI 90 k.c. проблем с помпата
няма ли поне един добър майстор на дизелови двигатели в София? Колеги Вие къде ходите при проблеми от този род?
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Тресенето около 2000 оборота ли е?Имам познати в софия които могат да помогнат.За помпата не се коси-сменят се гумички и гарнитури и се оправя.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
С кой вакуум имаш проблем? Щото при теб турбото се управлява с налягане...vasil_vk написа:..Също така явно имам проблем с вакума и турбината. ...
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
0898470629 телефона е на Виктор от Бакърена фабрика.разбира си от работата и ще ти помогне с проблема
Благодаря за телефона на мен Бакърена ми е много близо. Наистина тресе около 2000 оборота и е много неприятно. Относно турбината колега тя е с вакум поне така ми казаха. Прегледах всички маркучета и едното го смених защото беше се напукало яко, пооправи се малко. После ходих да сменям въздушен филтър и ми почистиха въздуховодите и (.....) как се казваше датчика който определя колко въздух да подаде към двигателя - падна толко чернилка че се уплаших, сигурно не е бил чистен от много време.
Като цяло се оправи малко и започна да се чува турбината но не е това което трябва да е.
Като цяло се оправи малко и започна да се чува турбината но не е това което трябва да е.
- samo_pechka
С налягане се управлява при теб точно това турбо дето го имаш на колата си Венто ( АХУ предполагам) А датчика се казва МАП сензор ( за налягането ) Виж какви данни ти дава дебитомера на колата ( на ВАГ-ком)
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Някой май не чете-по горе пише 1z а не ahu
- samo_pechka
mytko731 написа:Някой май не чете-по горе пише 1z а не ahu
Така да е, не съм догледал

- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
не намеквам нищо-четете преди да пишете
а иначе двата мотора са много идентични
и може да си прав за проблема
а иначе двата мотора са много идентични
и може да си прав за проблема
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Първо оправи теча на помпата и след това ако продължава да предърпва на 4, 5 предавка на ниските тогава се ориентирай към една от детските болести на 1з мотора- стружки в ел. блокът на помпата.
Благодаря на всички. Ходих при това момче - Виктор наистина е много добър - прегледа колата много бнимателно закачи я на компютъра и се оказа ел. блока на помпата. Като го взема ще оправи и теча. всичко останало е добре според него. Сега търся Ел. блок за 1.9 TDI 90 к.с. някой може ли да помогне?
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Трудна работа колега 

Върни се в “Дизелови агрегати”