Здравейте
Много одавна искам да пусна тема и малко търсих и се чудих за кои раздел е. Ако съм обяркал простете. Колата е голф3 1з мотор,90кс.97г.,гори масло на 5 хил. 2л. По-четенето тук и по-казаното от 1 магазинер на части съм се насочил 1во към гумичките на клапаните. Колата пали на -15-20 лесно,не съм мерил компресията. Луфта на турбитата е казват,че е ок. Сам съм си обслужвал колите до сега,гайкажия съм голям и малко припрян,бързам. Искам да не отварям главата само заради гумички а мисля,че одгоре могат да се сменят. Някои ако е правил същата процедура да сподели и др.колко м/е да струва на майстор /гаражен/ да я свърши,че имам 1 които я е правил и се дърпа нещо за да му дам повече. Ако не ше се метна сам,че нещо ми писна да го чакам.

Г3 1.9 1Z гумичките на клапаните ? Компресия 18-добре ли е.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Г3 1.9 1Z гумичките на клапаните ? Компресия 18-добре ли е.
Последна промяна от vin_d на Сря 04 сеп 2013 12:46, променено общо 3 пъти.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Голф 3 1.9 1Z 90 к.с. 97 г. смяна гумичките на клапаните
Ако гори толкова много масло тя трябва да пуши солидно. Не мисля, че едни гумички на клапаните може да оправят проблема, може и да го задълбочат и да почне да гори повече след смяната им. Но пък със смяната им може да се погледни за евентуални други проблеми, като семеринги на буталата, биели, кол. вал лагери и др.
С какво масло е караш, пробвай да смениш марката и виж за всеки случай турбината пак и кулера дали е пълен с масло.
То за какво ти е да сменяш масло като го сменяш на всеки 10000 км. с доливане.
С какво масло е караш, пробвай да смениш марката и виж за всеки случай турбината пак и кулера дали е пълен с масло.
То за какво ти е да сменяш масло като го сменяш на всеки 10000 км. с доливане.

Колегата иска без да сваля главата да ги смени, пък и да сваля няма как да провери биелите например.
Ако гори толкова масло ще пуши според мен. Виж първо в кулера дали има, огледай за течове - много често се впускаме в ремонти, които са ненужни или безмислени заради течове.
Иначе по темата - може да се сменят и без да се сваля глава - прекарват се буталата да са горе и се сменяват. Тук държа да отбележа, че само съм присъствал на такива смени, без ги правя лично. То вярно, че ако нещата се учеха с гледане кучето щеше да е най-добрия касапин, но нали от някъде трябва да се почне.
Ако гори толкова масло ще пуши според мен. Виж първо в кулера дали има, огледай за течове - много често се впускаме в ремонти, които са ненужни или безмислени заради течове.
Иначе по темата - може да се сменят и без да се сваля глава - прекарват се буталата да са горе и се сменяват. Тук държа да отбележа, че само съм присъствал на такива смени, без ги правя лично. То вярно, че ако нещата се учеха с гледане кучето щеше да е най-добрия касапин, но нали от някъде трябва да се почне.

- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на модераторите за отключената тема.
Пуши но кат я сритам на 3500-4 оборота и то нормално не прави чак кълбета. Сутрин пуши на място,по-което съдя,че са гумички както ми каза магазинера,имал подобна кола кат запалил сутрин в гаража пуши. Маслото се стичало през изпеклите гумички в горивната камера и докато го изгори синкавее,сменил гумичките и се оправила. А колега ГЕНАТА колко ти зеха за таз прицедура ?
Ако не се видим Весели Празници на всички колеги.
Пуши но кат я сритам на 3500-4 оборота и то нормално не прави чак кълбета. Сутрин пуши на място,по-което съдя,че са гумички както ми каза магазинера,имал подобна кола кат запалил сутрин в гаража пуши. Маслото се стичало през изпеклите гумички в горивната камера и докато го изгори синкавее,сменил гумичките и се оправила. А колега ГЕНАТА колко ти зеха за таз прицедура ?
Ако не се видим Весели Празници на всички колеги.
Ами на мен го прави приятел, а колата беше форд фокус 16 клапанова бензинова и цената е различна за 8 и 16 клапани. Иначе беше съпроводено със смяна на ремъци и ролки, биелети, накрайник и други разни неща.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
здр. вчера майстори се събраха около колата ми и по-тръба картерни газове констатираха,че са сигменти,пушело.
Я ми кажете как да определя
Я ми кажете как да определя
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Когато колата е топла и вдигнеш пръчката на маслото пуши ли?
-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
При мен имаше същия проблем. Като я запаля пуши синьо и след минута две изчистваше. Смених гумичките, но нищо не стана. Сигментите са да знаеш.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 1.9 1Z смяна гумичките на клапаните.Помощ от Търговищ
Здравейте колеги. Поправих заглавието да видят колкото се м/е повече градски голфъри и някои,ако се намери да ми помогне,искам утре да си отворя капака на клапаните и да си сменя гумичките,ако е запознат да дойде и да помага с съвети и малка помощ. Тук на ЛС.или на 0896 918 516
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 1.9 1Z смяна гумичките на клапаните.Компресия 18
Здр Компресията е 18 а трябва да е 19,5
къде да отварям да оправя горенето на масло
къде да отварям да оправя горенето на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 1.9 1Z гумичките на клапаните ? Компресия 18-добре ли
Ако е верен манометъра 18 е супер малко, зимата със сигурност няма да пали. 19.5 е степента на сгъстяване, при нов мотор компресията е 32. Под 25 почват проблемите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво искаш да кажеш с тази търговска информация? Че си неграмотен ли? Мислех, че те интересува компресията, а не степента на сгъстяване!
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
да прав си
2-те сравнения са различни

2-те сравнения са различни

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Добре че е това директно впръскване, че иначе забрави да запали зимата с 18 компресия 

Върни се в “Дизелови агрегати”