Здравейте, нов съм тук и се извинявам предварително, ако има вече подобна тема, но имам нужда от съвет. Наскоро си купих Пасат 6, 2,0 TDI, 140 к.с. с ръчни скорости. След като го покарах малко, започна, когато е на място, изключен от скорост, някъде откъм съединителя или скоростната кутия да се чува едно почукване. Почукването спира, ако скоростния лост се бутне леко напред или назад без да се натиска съединителя. По същият начин, ако все още нищо не чука, започва, когато се размърда скоростния лост "напред-назад" без да се натиска съединителя. Иначе, няма проблем със скоростите и съединителя - включват си, всичко си работи. Ако знам, че това е нормално, ще си карам така, но се притеснявам, да не потроша нещо в скоростната кутия или каквото и да е друго.
Моля, ако някой се е сблъсквал с това, или има идея за какво става въпрос, да даде някой съвет :)
Благодаря предварително!

Пасат Б6, 2,0 дизел почукване около скоростната кутия и съединителя
-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
Re: Почукване около скоростната кутия и съединителя-Пасат Б6, 2,0 дизел
Най-вероятно демпфер. Т.е. съединителя тръгва. Но все пак е добре да се огледат тампоните. Мини покрай някой доверен майстор да я чуе.
-
- Автомобил: Passat b6 sedan
- Двигател: 2 TDI 2008
Re: Почукване около скоростната кутия и съединителя-Пасат Б6, 2,0 дизел
Благодаря! Ако е съединителя, не го смятам за проблем - сменя се и толкова. Притесненията ми бяха дали не е нещо от скоростната кутия, че там нещата трябва да са по-сложни :)
Върни се в “Дизелови агрегати”