VW Polo 1.4 TDI - Питане теч на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1.4 TDI - Питане теч на масло

Мнениеот Shamata » Съб 01 юни 2013 21:05

Здравейте колеги

Днеска реших да си проверя маслото и се сетих да махна пластмасовия капак за да погледна дали има течове и установих, че на едно място има някакав теч на мосло но не знам точно какво представлява частта от която тече маслото. Прилагам снимка (снимката е примерна, т. е. не от моята кола).

Изображение

Може ли някой да ми каже каква е тази част и дали е опасно да има теч оттам.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.4 TDI - Питане теч на масло

Мнениеот red.devilll » Съб 01 юни 2013 21:20

течовете от където и да са не са полезни.Това се нарича тандем помпа или някой още я наричат вакум помпа.Нова струва около 600 лв ,а втора ръка на кой колкото пари му трябват.По-добре снимай твоята кола да се види точно от къде е.Има вероятност и нафта да тече от там,защото е доста често срещан проблем да изпуска нафта от капака

ivakopk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivakopk » Нед 02 юни 2013 9:04

На мен от там ми тече нафта.Да не би да се бъркаш,че ти тече масло,а всъщност да е нафта?Погледни си ганитурата на капака на клапаните да не подлизва от нея.

Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shamata » Нед 02 юни 2013 14:30

Теча е между двете половинки които са захванати един на друг с болтове. Ами на мирис не можах да разбера дали е нафта. Цвета е тъмно жълт. Днеска погледнах отдолу и там се вижда че е замацано бая. Ако е нафта ще има ли мирис?

ivakopk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivakopk » Нед 02 юни 2013 21:41

Shamata написа:Теча е между двете половинки които са захванати един на друг с болтове. Ами на мирис не можах да разбера дали е нафта. Цвета е тъмно жълт. Днеска погледнах отдолу и там се вижда че е замацано бая. Ако е нафта ще има ли мирис?

Покарай и ако маслото ти от двигателя изчезва.Работата е ясна :)

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Вто 04 юни 2013 19:37

Колега аз ще ти дам точен отговор.Аз на моето(на жената)имах теч само,че на масло между тандем помпата и главата и то сериозен.Отиваш и си купуваш гарнитури,които се продават поотделно всяка като за мястото между помпата и главата е една метална гарнитура на цена 19лв. и две гарнитурки за между двете половини на помпата едната наподобява формата на сърце и струва 12лв. а другата е много малка и е във формата на осмица и струва 5лв.Сваляш си помпата за предпочитане при студен двигател сменяш и приключваш с течовете от там,а ако не можеш сам я закарай в сервиз смята,че не би трябвало да ти вземат повече от 20-30лв.За инфо гарнитурите ги взех от Тех-ко

Върни се в “Дизелови агрегати”