Най-силно се чувства при плавно намаляне преди самото спиране. Спира на тласъци! При покой не тресе. При високи обороти също се чувстват вибрациите, но са по-чести според въртенето и немогат да се уловят, чува се ду-ду-ду-ду (само при натискане на спирачки). Останових като вдигна на крик едното предно колело, включа на скорост всичко е ок, няма тресене няма крива гума и всичко е наред. Тогава започвам да пипвам леко спирачките и мотора започва да подскача. Видимо не се вижда крива полуоска, гума, диск или нещо подобно. След това свалям това и вдигам другото колело и същия тест. Мотора подскача видимо по силно от десния тампон и когато е вдигнато лявото колело. След като всичко е изправно възможно ли е да му действа по някакъв начин ABS-a да притиска и отпуска и от там да се получава насичането и тресенето, тласъците. Понеже когато спира се усеща как преваля, преваля като каруца когато има криво колело с придърпване преди спиране. Все едно спира-отпуска-спира-отпуска и това действие рефлектира на томпоните като претрисане.
Колата е от гаража. пасат АФН.

Пасат Б5 АФН тресе, вибрации и тласъци при спиране
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасат Б5 АФН тресе, вибрации и тласъци при спиране
Последна промяна от valerius на Сря 28 юли 2010 20:56, променено общо 4 пъти.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: Тресе, вибрации при спиране.
крив диск или дискове. Най - вероятно предни . Успех!
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Тресе, вибрации при спиране.
alexx написа:крив диск или дискове. Най - вероятно предни . Успех!
Сменил съм дисковете предни, задни и накладките. Старите минах на шлаиф при стругар и върнах пак за проба. Все същото. Спира на тласъци и с времето се задълбочава.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Тресе, вибрации и тласъци при спиране.
При мен след пускане по наклон на свободна
като загреят малко спирачките се получаваше същото диагнозата беше преден лагер на главината-не ме питай ква е връзката нямам си на идея но е факт.Ако искаш да игнорираш АБС а откачи му бушоните май са няколко виж в Аутодатата кои бяха и пробвай.

- alexx
- Двигател:
вариант 2 не е толкова страннопреден лагер на главината
щом си сменял дисковете
блокирал спирачен апарат вариант 3, но по малко вероятно
има случай когато не вие в завой , а тропа чука ... странно, но не невъзможноКак да хвана лагер на главина. Казват, че в завой ляв трябва да се чува щум в десния и обратно. При мен шум няма. Ако ги разглобя може ли да се установи дали е за смяна и как.
Последна промяна от alexx на Чет 29 юли 2010 21:57, променено общо 1 път.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alexx написа:вариант 2 не е толкова страннопреден лагер на главината
щом си сменял дисковете
блокирал спирачен апарат вариант 3, но по малко вероятно
Как да хвана лагер на главина. Казват, че в завой ляв трябва да се чува щум в десния и обратно. При мен шум няма. Ако ги разглобя може ли да се установи дали е за смяна и как.
Вие май не четете хубаво какво ви пише човека: като е по инерция натиска спирачката и МОТОРА започва да подскача! Определено говорим за заминал маховик а и също не е лошо да погледнеш маркуча от вакуум помпата към сервото дали не е прокъсан. Поздрави.
- alexx
- Двигател:
и какво стана с маховика и спирането, че ми стана интересно
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alexx написа:и какво стана с маховика и спирането, че ми стана интересно
Ми няма развитие. Маховик няма да е щото тресеното при спиране го има даже когато се движа на свободна и спирам. Имал съм колеги с разбит и знам как е. Вчера бях вдигнал цялата пердница щото сменях носачи и си направих няколко теста на място на скорост. Самите полуоски са прави, но при въртене понеже са между 2 карета бягат от центъра на оста си. Следейки движението осукването идва от вътрешната страна (вътрешното каре) и следва въбрациите на двигатела. От тук си вадя извод, че причината може да е във тампон на двигател. Но това е само теория. Друго което забелязах е, че там където влиза външното каре в главината при въртеливо движение не описва абсолютен кръг ами бягя с около 1-2мм в два края. Преди време сменявах маншони на каретата и евентуално тогава при надеването на шлиците възможно ли да не е напаснато правилно да е влязла накриво, или лагер.. болта на главината е стегнат?! Другото което останових на скорост като въртя колелото на едно място се получава препъване.. дали това е функция на деференциала или проблем. Щото едно такова препъване би довело до въпросните тласъци?
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
При баща ми Пасат В4 1з обаче, много странно се оправи след смяна на обтяжния механизъм на алтернатора. Всички майстори клоняха към дискове,криви гуми и др. обичайни за проблема неща. И до ден днешен ми е чудно каква връзка има обтяжния механизъм с тресенето при спиране.
Поздрави.
Поздрави.
- alexx
- Двигател:
alexx написа:
и какво стана с маховика и спирането, че ми стана интересно
Ми няма развитие. Маховик няма да е щото тресеното при спиране го има даже когато се движа на свободна и спирам.
знам че няма да е от там просто ми стана интересно
Друго което забелязах е, че там където влиза външното каре в главината при въртеливо движение не описва абсолютен кръг ами бягя с около 1-2мм в два края. Преди време сменявах маншони на каретата и евентуално тогава при надеването на шлиците възможно ли да не е напаснато правилно да е влязла накриво, или лагер..
просто свали карето и ще се види може да е заминало и всички симптоми ще се наместят , но и двете за всеки случай

Дискутирайте че на мен пък ми стана още по-интересно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на ме не ми се струва логично, но вчера след като смених обтяжни ролки на агренажа и пистака, тласъците при спиране сякаш изчезнаха. Тези ролки ги смених защото виеха на умряло(ролката на агренажа беше само на 12 хил.км.)А преди това заради този проблем смених дискове и накладки и файда никаква.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Значи все пак на някой проблема се оказа от обтяжния механизъм, на който и да кажа всеки ми се смее(няма логика ама явно има).

- alexx
- Двигател:
dobrij написа::shock А какво общо ще имат каретата с подскачането на двигателя???
Дискутирайте че на мен пък ми стана още по-интересно!
многа просто от вътрешно каре подскача мотора и не чука в завой чудно ли ти е

Супер пожелавам ти безаварийно возенеЗначи все пак на някой проблема се оказа от обтяжния механизъм, на който и да кажа всеки ми се смее(няма логика ама явно има).

Върни се в “Дизелови агрегати”