абе от месеци се боря с един проблем и понеже не мога да намеря сервиз вече, се сетих за форума. Ще бъда благодарен, ако някой ми препоръча сервиз, в който да се занимават с ПД и по-точно моя модел.
Водих го в Юве Брадърс (Бош сервиз в София), но там след месец и нещо седене при тях, се оказа, че не могат да намерят проблем и са "сигурни", че е в една или две от дюзите, които излизат съвсем леко от границите. Търсиха проблема около половин един месец, писаха на Бош съпорта им от Европа, никой не могъл да помогне. В края на крайщата се опитаха да намерят на старо дюзи, за да тестват със сигурност в тях ли е проблема (за което ЕВАЛА). Но, не можаха да намерят повече от 1 работеща дюза, като я смениха и колата се пооправи, но наполовина. Сега пак гасне, но по-рядко. Щяха да ми звънят... Се тая отсвирих ги, защото винаги като кажат че ще звъннат, аз се оказва че ги търся, една секретарка там все предава, все не звънят и така сто пъти. Абе имаха желание да решат проблема, но са СТРАШНО несериозни. Въпреки всичко, разкостиха всичко, помпи, филтри, мериха, щуротии всякакви по цялата верига. Тествахме колата в движение с вързан компютър, няколко пъти, но не можаха да видят точна причина когато угасва. Оставях им я, тествали са я...
Се тая, проблемът, по-подробно е следния: сутрин е ОК, като загрее започва да гасне от време на време. Т.е. не успява да коригира оборотите и просто угасва. Става въпрос на изключена от скорост. През половината време оборотите си слизат, като пусна газта, без да има нужда от корекции, т.е. падат си до 900 оборота и си заковават там, без корекции, без колебание. Понякога обаче (и вече все по-често, защото има допълнителна консумация от климатика), не успява да ги закове и пада по-надолу, като понякога не успява и да ги вдигне обратно и угасва. После си пали перфектно, ни лук яла ни лук мирисала.
Та, ако може някой от вас да ми каже сервиз, където се занимават с този явно куц двигател, защото вече на няколко места ми отказват. Един ми вика , много време му отнемало тоя мотор да го хване какво става и не му се занимава (Иван - гара Яна) :D, викам си на акъла, ако се научиш, няма да ти отнема толкова..., София Дизел, не се занимават с такива точно ...
Тенкс!