vw bora 1.9 tdi 116 к.с. пуши
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw bora 1.9 tdi 116 к.с. пуши
Здр-те колеги имам vw bora 1.9 tdi 116 hp и адски много пуши през ауспуха излиза бял пушек и мирише отвратително не на масло или изгоряла нафта .... дори и люти на очите някой ако може да каже от какво е или някой съвет ще съм мн. благодарен!
- dostoevski
- Автомобил: audi
- Двигател: BKE 2005
Re: vw bora 1.9 tdi 116 к.с. пуши
Турбото най-вероятно ти е за смяна.Засичал ли си какъв ти е разходът на масло след като е започнала да пуши??
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Турбината ако е пред своя край би трябвало и да вие , поради увеличения луфт на оста. Ако пък вече е приключила изобщо не трябва да се чува , да пуши постоянно (както описва автора) , както и колата да няма мощност
. Поне така стана при мен ......

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Спри да я караш тая кола и я закарай в читав сервиз,щото ако е турбина ,може да фърлиш целия ДВГ ,отделно че докато караш може и да се запали колата....(маслото).В един момент не може и да угасиш двигателя с конт.ключ,а само на скорост.
Довчера бях в такъв филм,слава богу засега няма като че ли проблем откъм турбото.Но моята кола изпуши еднократно един голям бял облак и това беше.А като караш усещаш ли понякога,без да подаваш газ ,за момент колата леко да ускори.Ако има такъв момент-това се получавало от маслото ,което прекарва турбината и то се самозапалва.Бе въобще не е за подценяване проблема.Карай я веднага на майстор.
Довчера бях в такъв филм,слава богу засега няма като че ли проблем откъм турбото.Но моята кола изпуши еднократно един голям бял облак и това беше.А като караш усещаш ли понякога,без да подаваш газ ,за момент колата леко да ускори.Ако има такъв момент-това се получавало от маслото ,което прекарва турбината и то се самозапалва.Бе въобще не е за подценяване проблема.Карай я веднага на майстор.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Кога пуши от аспуха
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като я запаля оставям я да поработи малко подавам газ до 2000-3000 оборота оставям газта и след това си пуши за турбото нз дали е за смяна добре си ускорява , а за това да без газ да ускорява да прави го леко сама ускорява
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Уточни кога пуши, в първите минути на запалването, после изчиства ли пушека или постоянно пуши като затопли? Имаш ри проблем с паленето или е чакмак?
Синия пушек с лютивина е неизгоряло гориво. Ако имаш проблем с паленето е много вероятно да си за смяна на О-пръстени на дюзи.
Ако пали перфектно и остава да пуши няколко минути има вероятност клапата за меко гасене или ЕГР-а да се ебават. За най-сигурно се вадят двата вакума и се затапват и палиш да видиш дали пуши.
Синия пушек с лютивина е неизгоряло гориво. Ако имаш проблем с паленето е много вероятно да си за смяна на О-пръстени на дюзи.
Ако пали перфектно и остава да пуши няколко минути има вероятност клапата за меко гасене или ЕГР-а да се ебават. За най-сигурно се вадят двата вакума и се затапват и палиш да видиш дали пуши.
Върни се в “Дизелови агрегати”