Здравейте колеги, искам да си сложа обортомер на голфа, но не съм запознат как по-точно става. Сещам се че може или да се смени цялото табло с такова от Г3 ТДИ или да си потърся отделен обортомер. Може ли ако някой знае как става, да каже къде и как по-точно се свърза обортомера, и също така кое да взема, ново табло или отделен обортомер ?
Колата е Голф 3 мотор: 1.9D 1Y 1993г. :)

Свързване на обортомер при Г3 1.9D Как ?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Свързване на обортомер при Г3 1.9D Как ?
Вземи си цяло табло с оборотомер ама гледай да не е баш от ТДИ ;) .
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
По принцип нямат прекаран кабел за оборотомер или поне на моя нямаше.Аз си играх да прекарвам ама нещо не успях да го свържа.Дизела иска сигнал от динамото там едната букса която влиза във динамото откачаш и гледаш къде има сигнал.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има си сигнал за оборотомер
даже си има начин да видиш оборотите , дори и на табло без уред-оборотомер . Системата за ранно предупреждение за мазането на мотора е базирана към оборотомера и затова и 1Y си има оборотомер.

- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
samo_pechka написа:Има си сигнал за оборотомердаже си има начин да видиш оборотите , дори и на табло без уред-оборотомер . Системата за ранно предупреждение за мазането на мотора е базирана към оборотомера и затова и 1Y си има оборотомер.
Аз като търсих нямаше явно нещо аз не съм намерил правилно.А това относно без таблото .. не е особено удобно за боравене с него :)
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
samo_pechka написа:Има си сигнал за оборотомердаже си има начин да видиш оборотите , дори и на табло без уред-оборотомер . Системата за ранно предупреждение за мазането на мотора е базирана към оборотомера и затова и 1Y си има оборотомер.
Потвърждавам колега, навремето имах Голф 1.9Д и само смених таблото с такова от турбодизел

- vanch0
- Автомобил: Golf Mk3 1.9D 1993
- Двигател:
Благодарение на колега открих че голфа си има вграден дигитален обортомер. Ето как става: http://vbox7.com/play:8ce805a613 , благодаря много на всички отзовали се! :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже и на мен не ми е удобен този на таблото, защото съм с часовник, си купих външен. Само дето не пасва инфото с реаллното. като поразгледах в гугъл разбрах че трябва някакъв траф, но съм скаран с електрониката от този вид и въпроса ми е следния: "Как да го вържа..."
мислих да издирвам кабелчето което дава инфото на таблото за дигиталния, но той идва от динамото...
мислих да издирвам кабелчето което дава инфото на таблото за дигиталния, но той идва от динамото...
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
...и мойта кола е с часовник и ми се иска и аз да поставя оборотомер ще потърся при италианца дали има само оборотомер и ще следя темата как става...сина ми преди време беше направил километража цифрите да показва оборотите
Върни се в “Дизелови агрегати”