Проблеми с двигател+турбо Голф 4 1.9 110 коня AHF
- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с двигател+турбо Голф 4 1.9 110 коня AHF
Добър вечер, колеги. След 1 месец ходене по мъките и по "майстори" и от "няма накъде повече' реших да се обърна към вас. След като един месец на голфа ми му иключваше турбото и след като рестартирам колата проработваше, най-накрая се счупи. Лошото беше, че бях на един светофар и трябваше да се махна от кръстовището и колата поработи 20-тина секунди след като изпуши яката. Както и да е, обадих се на приятел и задърпахме колата до вкъщи и на следващия ден я закарах тук при кварталния майстор и той каза, че турбото се е счупило и е за смяна. Намерих от един колега във форума турбо втора употреба, майсторът го монтира и ми се обади да си взема колата. Изкарах я от сервиза, минах точно 500 метра(вярно,че и подадох газ, но и много други пъти съм го правил) и колата вдигна 5000 оборота на място и веднага я изгасих. Спрях и установих, че отново нещо се е счупило, защото всичко под нея беше в масло. Задърпах я обратно при майстора и установихме,че е пръснала мотора, направо беще показала биелата отдолу през картера и отзад на мотора също беше избило през блока. Намерих двигател от а3, същия, майстора го монтира и си взех колата. Майстора ме предупреди да я карам бавно и че много щяло да пуши, тъй като кюнците били пълни с масло. Карах си аз колата, тръгнах да изпреварвам една друга кола в едно нагорно и нещо изпуши от към капака отпред и аз я изгасих веднага. Спрях, отворих капака и откъм турбото излизаше пушък, но аз затворих капака, запалих наново и всичко беше ок. Карах така няколко дни, но колата адски много пушеше. След няколко дни на едно място и дадох повечко газ и само се чу едно съскане и колата почна да работи по съвсем друг начин, турбината почна да вие отвратително. Закарах я при майстора, разглобихме я и установихме, че има счупена перка на турбото и следствие на това се е получил луфт на перката. Майстора ме изпрати в турбо хют да го рециклирам, взеха ми 600 лева го монтирахме отново. Днес си взех колата, карал съм я не-повече от 20 км, но когато подмине 1800 оборота и се чува едно леко свистене за една-две секунди,което е необичайно и никога не съм го чувал. Въпросът ми е към вас има ли проблем някакъв(то е ясно че има) и от какво се е получил, кое не е наред по колата и къде мога да я закарам на някой,които ще ми каже със сигурност какъв е проблема, че до сега съм дал над 2200 лева за колата и пак не е както трябва. Благодаря предварително и се извинявам ако не съм се изразил някъде както трябва, но просто от толкова емоции и нерви...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблеми с двигател+турбо Голф 4 1.9 110 коня AHF
Първата ти грешка е , че не сте изчистили кулера и пътищата от маслото останало от предната турбина , това е съсипало мотора (стария) и то зорлем ! Много голяма грешка ! След като сте монтирали от А тройката- предполагам пак не е чистен кулера ,щом те е предупредил леко да караш , че били пълни с масло тръбите
пак грешка бате ! А сега причината за лекото свистене , ами може да е лек пробив в кулер или пътища ...така от обяснението ,не мога дам конкр.мнение
но моя съвет- смени си мАстора 

- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, капе масло горе от колектора на турбината(преди гумения маркуч,който издува), трябва да се смени о-пръсена. А за свистенето още не можеме да установиме откъде е. Възможно ли е да е от там?
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Намери си сериозен майстор, а не този самозванец дето си мисли че е майстор. Виж във форума има хора от София дето да помогнат.
Ето един http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=883има и други ама не ми се търси, поразрови се.
Ето един http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=883има и други ама не ми се търси, поразрови се.
Върни се в “Дизелови агрегати”