Пасат Б5 ТДИ - AFN -стоп машинка проблем.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 ТДИ - AFN -стоп машинка проблем.

Мнениеот nasko1978 » Вто 30 юли 2013 13:44

Здравейте колеги.
Имам странно проблемче с един такъв Пасат и се чудех ,дали някой от вас може да даде съвет как да процедирам!? :rolleyes
Постоянно мига лампата за подгрева и записва грешка,която не се трие.Ще се сменява стоп машитката със сигурност.Стоповете работят безпроблемно.
Колата е без катализатор,с пперфектно почистени геометрия и колектори + нови гарнитури.Центровката е добра,пали,върви и харчи абсолютно нормално.Със чисто нови масла и филтри,добре работещ дебитомер!

Та проблема е :
Закачих колата да правим логове в движение,както си пише по дебелите книги.Понякога върви идеално,с много добри стойности на налягане,дебитомер и гориво,но понякога прекъсва за момент и пренадува яко над 2300,2400,2500 mbar! :eek :gruebel
Става за секунди,но се усеща и на педала на газта,все едно забива,но не трупа грешки и след това си тръгва пак нормално!Срещал съм някъде инфо ,че компютъра се "шашка" всеедно съм натиснал спирачка и газ на 100% и оттам се бърка яко.
Ще се радвам,някой от вас да даде идея,а аз като сменя стоп машинката пак ще я тествам и ще споделя за евентуално решение. :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Пасат Б5 ТДИ - AFN -стоп машинка проблем.

Мнениеот samo_pechka » Вто 30 юли 2013 14:32

:eek Едно към едно с колата на френд , същото явление , при него понякога има и едно леко "замисляне" при отнемане и подаване на газ на висока предавка , интересното е ,че не го прави всеки път :question не можем да разберем точно проблема :redface . Прави го предимно добре загряла , студена има адски вървеж , някой температурен датчик си мисля ще е при нас , ма кой :banghead на помпата :question последно го гледахме - уж беше о.к. ... Всички показатели са за пример - центровка, дебитомер, милиграми , не грее мотора,геометрията не е чистена , но пък си се движи без засечки, вакууми наред отличен разход по метода пълно-пълно, филтри (мале ),масла - всичко ток ..и пак примигна подгрева вчера за момент
П.п. пропуснах да добавя ,че при рязко подаване на газ не изкадява и грам ( при работна температура), а сега де . Със сигурност нещо изпущам :banghead

Varbanov
Автомобил: Audi
Двигател: AEL

Мнениеот Varbanov » Сря 31 юли 2013 9:25

Напиши каква е грешката. Ако е свързана със стоп машинката, провери как работи на 6-ти канал. Те стоповете пак могат да си светят, но ако не изключва постоянно затворената верига едновременно със включването на стоповете ще е проблем.

Потребителски аватар
sharik
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот sharik » Чет 01 авг 2013 3:39

Проблема ти е в педала на газта аз го имам същия проблем понякога и не иска да пали, та това моторче прави явно късо и не подава сигнал към компа, на мен ми гасне и в движение, и като сритам педала на газта се оправя.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 01 авг 2013 8:21

Да,действително преди няколко месеца имаше проблем с педала на газта - беше се наводнила кутията с компютъра,включително и буксата на педела на газта! :rolleyes .
Странно ми е защо прави тези пикове при абсолютно чиста механична част,не винаги,но е дразнещо!
Като правих логовете ,педалът на газта реагираше адекватно,натиснат на 100%! :gruebel

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 01 авг 2013 14:08

nasko1978 написа:Да,действително преди няколко месеца имаше проблем с педала на газта - беше се наводнила кутията с компютъра,включително и буксата на педела на газта! :rolleyes .
Странно ми е защо прави тези пикове при абсолютно чиста механична част,не винаги,но е дразнещо!
Като правих логовете ,педалът на газта реагираше адекватно,натиснат на 100%! :gruebel

Имам подобен проблем на колата на един колега и ми е интересно каква грешка набива защото и неговата кола мига лампата и не върви както трябва само, че е аху 90к.с.
И до колкото си спомням изкарваше грешка за аванс клапана на помпата, но по спомен карам, така че ако съобщиш номера на грешка може би ще помогнеш да решим още една проблемна кола с вървежа.
Поздрави.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 12 авг 2013 12:28

Стоп машинката е сменена с чисто нова,но проблема си остава!Отвреме навреме пренадува и забива за кратко и продължава да си работи нормално!? :rolleyes
Колата не е при мен,след моренцето собственика ще дойде да я видя пак.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 10 сеп 2013 9:33

Проблема с пренадуването е решен!
Смених уплътненията на помпата,защото течеше като лейка.Направих си настройки на милиграмите,смених и един АБС- сензор,защото и той ми даваше грешка.
Правих логове при всякакви условия и колата не забива. :th_up

Върни се в “Дизелови агрегати”