търся мнение относно турбината на голф 2 , 1,6 тд

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
golf_td
Автомобил:
Двигател:

търся мнение относно турбината на голф 2 , 1,6 тд

Мнениеот golf_td » Чет 01 авг 2013 11:22

Съветваха ме да си търся нова "средна част". Става въпрос за турбина на 1,6 тд, голф 2, 91 г. Проблема е че турбото ми хвърля доста масло. Други ми казаха , че във Варна ги рециклирали,балансирали, но не давали гаранция. Таква средна част може ли да се поръча изобщо от някъде в Бг ? И кое всъщност е по-добрия вариант според вас - нова средна част за турбината или пращане на ремонт във Варна , все пак няма голям луфт сегашната ми турбина, но си изхвърля доста масло на 1000 км - литър , преди си мислих , че е за основен ремонт на двигател , но всъщност всичко е от турбото , излиза светъл дим от ауспуха и пуши доста при повече подаване на газ, но самото ускорение си го има , тоест турбото си функционира. Аз не разбирам много честно казано , но тази кола мисля да я имам още дълги години , така че очаквам най-добрия вариант като съвет.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: търся мнение относно турбината на голф 2 , 1,6 тд

Мнениеот bobitur » Чет 01 авг 2013 14:33

Аз бих търсил втора употреба. На едната кола ревизия на турбото ми излезна 450лв(Реал турбо-пловдив). На другата взех турбо от колега от форума за 150лв. И двете турбини за сега държат от към масло. Но като се има предвид, че колата е малко стара и трудно ще намериш читава турбина втора употреба, но все пак потърси, въпрос на пари е, разликата не е малка и за рециклирането на турбини в бг има много теми и повечето са с негативни мнения.
Поздрави.

Потребителски аватар
svetliosabev
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1Z 1995

Мнениеот svetliosabev » Пет 02 авг 2013 20:41

Колега,сигурен ли си ,че това масло го изхвърля през турбото.Поискай второ мнение ако са ти го диагностицирали в сервиз. Гумички на клапаните и сегменти също могат да са виновни. Дано минеш с по-тънкото :no

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 02 авг 2013 23:06

казаха ми че има масло в смукателите , тоест оттам е проблема , а може и по самия двигател да има проблеми - знам ли ? никой не казва със сигурност нищо

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 03 авг 2013 15:57

Главен виновник за масло в смукателя са картерните изпарения . Турбото едвам сълзи по принцип . Извади картерните изпарения и виж продължава ли да цапа смукателя .

Върни се в “Дизелови агрегати”